Soutěž: Alchymistova šifra: VYHODNOCENÍ

Článek od: Redakce - 11.09.2018

První poprázdninová soutěž byla ve znamení achymie a konečně máme i zde rozhřešení!
Odpověď na soutěžní otázku byla i tak jistě velmi jednoduchá a my využijeme naprosto vyčerpávající (správnou) odpověď vylosovaného vítěze: Kámen mudrců (latinsky lapis philosophorum, arabsky El Iksir) je hypotetická látka, která je schopná katalyzovat přeměnu běžných kovů ve zlato. Rovněž umožňuje připravit elixír života, který má sloužit k omlazení a možná i k dosažení nesmrtelnosti. Podle jiných mýtů dokáže obnovit životní funkce zemřelé bytosti. Nalezení této látky bylo jedním z hlavních cílů alchymie.

A jeho jméno?

  • Jakub ZAVŘEL z Prahy

Gratulujeme!

 

Po drsném Larsovi si dáme zase trochu něco jiného.

Ani v září nepřijdete o soutěže o knížky. Opět se vracíme k týdennímu formátu. Jako první odměnu pro vás máme první dva díly série Alchymistova šifra z nakladatelství Fragment, kde se snoubí fantasy s historií. Šťastlivec, který si Alchymistovu šifru a Znamení moru z našeho klání odnese, se vypraví do Londýna, který válcuje černá smrt.

Knihy poputují k tomu, kdo odpoví správně na otázku

  • Co můžeme vyrobit z Kamene mudrců?

Svoje odpovědi posílejte na známou adresu sardensoutez@centrum.cz do nedělní půlnoci 16.9.2018, do předmětu napište Alchymista a nezapomeňte na svoje jméno a korespondenční adresu.

Těšíme se na vaše odpovědi.