KOMIKS: Kore Jamazaki, Čarodějova nevěsta 3

Článek od: Ivet Křenková - 07.09.2018

Elias se v poslední době neustále schovává ve stínech, proto si Čise našla nového blízkého parťáka Rutha – psa, který je zároveň i hezkým mladíkem, což jejího budoucího manžela očividně nechalo naprosto chladným.

Elias má ale ke své nepřítomnosti dobrý důvod. V nedávném boji totiž ukázal svou snad už finální podobu obrovského temného monstra, která mladičkou Čise vůbec nevyděsila. Naopak k němu začala chovat ještě silnější city. Chce mu ale dopřát chvíli klidu, proto se rozhodne vyrazit ven s Ruthem po boku. Při té příležitosti pomůže s trápením staršímu muži, který se ocitl v milostných spárech upírky a potká starou známou čarodějku Angeliku, která ji důrazně varuje před její důvěřivostí k Eliasovi. Zbylý čas věnuje výletu do dračí říše za mistrem Lindelem, u kterého ji čeká podobné varování.

Kore Jamazaki ve třetí Čarodějově nevěstě pokračuje stále na stejné vlně. Příběh postrádá jakékoliv tempo a čtenář se nedozví nic moc nového. Jediným zjištěním jsou tajemstvím opředená varování před Eliasem, která Čise stejně ani nebere vážně a zatím vůbec není jisté, zda jsou oprávněná. Hned od začátku je čtenář sice vržen do akčního boje Eliase s nebezpečnou chimérou, ale jelikož část této bitvy se odehrála v předchozím díle, k žádným zásadním zvratům v dynamice příběhu bohužel nedochází. 

Jako by v celé sérii více záleželo na postavách, než na samotném ději. Kore Jamazaki na nich totiž umí velice dobře pracovat, což se jí musí nechat. Elias je stále tajemnější a Čise se i přes svou závislost na něm dokáže postavit na vlastní nohy a použít své schopnosti k něčemu dobrému, aniž by ji musel neustále vodit za ručičku. Skvělé je i míchání žánrů, příběh občas směřuje spíše k hororu, někdy je to zase čistá romantika s temnými prvky, občas se čtenář i zasměje.

Čarodějova nevěsta 3 si drží také svou vizuální úroveň. Ztvárnění nové podoby Eliase je epické a je k zamyšlení, zda se z něj postupem času náhodou nevyklube ještě něco většího a děsivějšího. Autorka si opět pohrává s detaily a na konci nechybí roztomilý panel s hospodyní Silky na odlehčení.

Kromě toho, že Čise o sobě konečně zjistí, jak moc je divná (což už všichni víme), se v komiksu vlastně nic neděje. O to víc paradoxní je, že to pořád není nuda, každopádně hrozí, že brzy začne být. Proto by to v dalším pokračování chtělo na děj chrstnout trochu živé vody.


Čarodějova nevěsta 3
Scénář a kresba: Kore Jamazaki
Nakladatelství: Crew
Překlad: Anna Křivánková
Vazba: brožovaná
Rok vydání: 2018
Počet stran: 188
Cena: 199 Kč
 

Přidat komentář