KOMIKS: Pupíky: Krávovinky 1 - Kámošky jak kráva - Delaf, Dubucová

Článek od: Petr Simcik - 08.06.2018

 

Jenny, Vicky a Karin jsou zpět. Respektive měl bych spíš říct "před", protože jsem očekával pokračování, ale dostal prequel - nebo možná epizodky, které se odehrávají někde během prvních dvou sešitů původních Pupíků. Karin je tu ještě totálně bez sebevědomí, Jenny a Vicky jsou mrchy a blbky v nejlepší formě a John John je pořád ten neznámý nedosažitelný kluk na motorce.

Skutečně. Kdo jste četli Pupíky, zjišťujete, že jste zas na startu. Opět se probíráte prvním sešitem a znovu je to to holčičí čtení bez nějaké vážné zápletky. Celý sešit je hlavně souborem skečů, a i když jakýsi společný motiv nakonec příběhy mají, tak hluboké myšlenky, jaké se skrývaly na konci posledních Pupíků, v tom nehledejte. Tady jde pořád hlavně o zábavu. Pravda, občas se na chvíli zanoříme do Vickyina světa nuzných podmínek matky alkoholičky samoživitelky, ale to jsou opravdu malé odbočky od vztahové školní zábavy.  

Jenny a Vicky tu opět řeší hlavně kluky, a to pěkně zlomyslně a podle. Žádný jim není dost dobrý a po většinu času stírají jednoho chudáka po druhém a vyrábí armádu latentních homosexuálů a starých mládenců, protože po setkání s krávami tohohle kalibru nebudete myslet na rande tak do sedmdesáti a pak zjistíte, že už je pozdě. Výjimku tvoří dva exempláře mužského pokolení, které zájem nemají a to holky prostě nemůžou nechat jen tak.
Třetí do party, vytáhlá Karin, je tu hlavně jako terč vtipů a drobné šikany. Jelikož se Krávovinky 1 odehrávají ještě před jejím prvním rande z Pupíků, o nějaké osobnosti natož sebedůvěře tu nemůže být ani řeč.     

Delaf je tu pořád skvělý, dokonce jsem měl pocit, že méně fláká pozadí panelů a na rozdíl od Pupíků se tak dočkáme i nějakého toho vizuálního vtípku nesouvisejícího s dějem. Celkově pak drží zavedený styl a já bych od něj ani nic jiného neočekával. Jsou komiksy, kde nejsou experimenty potřeba, a Krávovinky - Pupíky jsou jedním z nich.

Pokud jste četli Pupíky, líbily se vám a nevadí vám vrátit se v příběhu zase na začátek, nemusíte váhat. Krávovinky jsou prostě další nálož příběhů a fórů na stejné vlně.

Pupíky: Krávovinky 1 - Kámošky jak kráva - Delaf, Dubucová

Počet stran: 48
Formát: 210x295 mm
Nakladatelství: COOBOO
Vazba: měkká
Cena: 169 Kč

Přidat komentář