Vítáme vás v komiksovém vesmíru Znovuzrození hrdinů DC!

Článek od: Redakce - 26.04.2018

Vítáme vás v komiksovém vesmíru Znovuzrození hrdinů DC!

Jedná se o největší český komiksový projekt. I když jsou u nás komiksy čím dál populárnější, přesto vycházejí spíše kusově, v podobě určitých ochutnávek. 
Proto je projekt Znovuzrození tak unikátní. Jednak přináší velmi aktuální komiksové události
a jednak českým čtenářům servíruje obrovský kus edičního plánu jednoho z největších komiksových vydavatelů na světě, nakladatelství DC. Zatím se vydavatelé čtenářům vždycky snažili představit jednoho hrdinu – teď přicházíme v podstatě s celým vesmírem. Fanoušci komiksů budou mít šanci sledovat nejen ty nejznámější hrdiny, ale i to, co se dějem kolem. Touhle sérii už čeští komiksoví fanoušci dostanou podobně rozsáhlou nabídku jako čtenáři američtí.
A co je tedy to Znovuzrození? Je to návrat DC na výsluní. Nový začátek pro nové čtenáře, ideální místo, kde mohou lidé začít se čtením těch nejslavnějších hrdinů. Není to ale nové převyprávění slavných událostí a počátků postav, jako spíš návrat k tomu zásadnímu, co dělá slavné postavy tak legendárními.
Znovuzrození odstartovalo docela nedávno, v roce 2016. Na rozdíl od minulého pokusu jménem 52 tohle nebyla snaha smazat všechno, co se stalo předtím, a začít znova. Ne, tvůrci akceptovali všechny minulé události, jen z nich vybrali to nejzajímavější, a víc se soustředili na postavy. Na to, co je pohání, co je motivuje. Na to základní. K tomu, abyste si užili příběhy ze Znovuzrození, není nutné znát minulé komiksy. Nové knihy jsou psané tak, abyste se v nich co nejlépe zorientovali.
Na rekonstrukci superhrdinského světa si také nakladatelství DC vybralo ty nejlepší tvůrce. Kromě Geoffa Johnse (Znovuzrození), který momentálně dostal na starost i filmový vesmír, přišel malíř Jim Lee (Sebevražedný oddíl), uctívaný scenárista Tom King (Batman), Greg Rucka a Liam Sharp (Wonder Woman), Dan Abnett (Aquaman) a spousta dalších hvězd.
A teď to nejzajímavější. Na co se čeští čtenáři budou moci zatím těšit? Na téměř všechny slavné hrdiny! Samozřejmě nemůže chybět Batman. A to jak v sérii Batman, psané největším objevem posledních let, Tomem Kingem, tak v řadě Detective Comics, která se více soustředí na Batmanovy parťáky (a ne všechny s čistou minulostí). Chystá se i třídílná minisérie All-Star Batman, ve které se vystřídá mnoho slavných výtvarníků a která je zaměřená na souboje Batmana s jeho nejslavnějšími protivníky. V tom nejlepším provedení také poznáte stále populárnější Wonder Woman, která se vrací do své minulosti, aby tam odhalila jedno dobře ukryté tajemství. A ve zběsilém tempu se přiřítí Flash, který má v novém vesmíru obří roli.
Pro příznivce monumentální akce je tu Liga spravedlnosti, tým obsahující ty největší hrdiny bojující proti těm největším hrozbám. Čtenáři se také nemusí bát, že přijdou o oblíbenou Harley Quinnovou… nebo, že skončí její vlastní tým, Sebevražedný oddíl – tým složený z padouchů určených k likvidaci. Z novinek pak přijde další legenda, kterou ale asi u nás znají více seriáloví diváci, lučištník Arrow!
Tohle je první várka hrdinů, kteří se začnou objevovat pravidelně už od května… a během následujících dvou měsíců vyjde hned devět prvních dílů jednotlivých sérií! Následně pak budou vycházet průměrným tempem dvě knihy měsíčně – takže si letos budete moci přečíst od každého hned tři komiksy, celkem osmadvacet za rok! Vzhledem k rozsáhlosti projektu se povedlo i ve spolupráci s nakladatelstvím DC snížit cenu na 299 korun za knihu! Což je u komiksového titulu, který má tolik stránek a netiskne se pro několik zemí zároveň, neuvěřitelně přátelská cena. 
A pozor – budeme dělat i speciální verze! Na knihkupectvích Comics Pointu i v obchodech Crwe (Krakatit a Arkham) budou v omezeném nákladu k dostání i vázané kusy jednotlivých komiksů. A prodejny Luxoru budou mít svou vlastní variantu obálek – laděnou do jiné barvy a s logem Luxoru na zadní straně.
Tak neváhejte a přidejte se ke komiksovým fanouškům celého světa!
 

Vydává Crew

Přidat komentář