Nový titul z nakladatelství EPOCHA

Článek od: Redakce - 26.11.2017

Areston odkrývá svá tajemství

Letos v květnu vyšel Vládce Arestonu, závěrečný díl sci-fi trilogie legendy české fantastiky Josefa Pecinovského. Ale ne všechny otázky byly zodpovězeny, ne všechna tajemství odhalena. Kdo vesmírné vězení postavil a proč? Co když se nejedná o podivnou archu, ale dokonalou otrokářskou loď? Co by tento fakt znamenal pro lidstvo? Právě vycházející prequel trilogie STAVITELÉ ARESTONU odhalí, co se stalo před tím, než na umělou planetku dorazil vězeň Sršeň…

Motiv uzavřeného světa, který putuje vesmírem, aniž by jeho osazenstvo mohlo (aspoň v tomto dílu) do jeho pouti jakkoli zasáhnout, rozhodně není nový. Ale pan Pecinovský ho povýšil na další vyšší úroveň. Hlavní postava, Terstegen alias Sršeň, rozhodně není žádný svatoušek, který se občas nevyhne nutnosti použít drsnější metody, a přesto si na rozdíl od mnoha spolucestovatelů zachovává svou lidskost, i když později toho občas lituje. Jeho houževnatost a tvrdohlavost, s jakými bojuje proti nástrahám Arestonu, ale hlavně svých "bližních", jsou obdivuhodné, vždyť několikrát musí začít znovu od začátku. Ale jak už řečeno níže, Areston se svých tajemství nevzdává lehce.

Velmi zřídka se mi stalo, že jsem u nějaké knihy či povídky měla pocit, že tam není ani o slovo víc, ani míň. Příčí se mi hovořit o dokonalosti, ale tohle se k tomu hodně blíží. A jsem přesvědčena, že i některé další informace ze zdánlivě nudného úvodu se později ukážou jako hodně a hodně důležité. Autorovi hluboká poklona. – bikibiki (databazeknih.cz)

Anotace:

Záhadná umělá planetka, která po desetiletí sloužila jako vězení, místo utrpení a bestiality, kam mocní posílali nejhorší zločince i nepohodlné snílky a  buřiče. Dokud nepřišel Sršeň. Během svých vzestupů a pádů odhalil mnohá tajemství. Ale ani on nezískal odpověď na nejpalčivější otázku - kdo Areston postavil a za jakým účelem? Co když se nejedná o podivnou, byť zneužitou archu, jak by mnozí rádi věřili, ale dokonalou otrokářskou loď? Co by takové odhalení znamenalo pro lidstvo a jeho místo ve vesmíru? Je třeba se znovu vrátit na Areston, ba dál - do nitra vesmíru. Prequel k populárnímu cyklu sci-fi thrillerů od legendy české sci-fi.

Kniha Stavitelé Arestonu je k dostání na pultech knihkupectví od listopadu 2017. Čtenáři si ji ale mohou pořídit i na knižních e-shopech, s 25% slevou přímo na stránkách Nakladatelství Epocha, kde naleznete další informace. E-knihu si za 99 Kč můžete zakoupit například zde

Ukázku z knihy si můžete přečíst zde.

Info o knize

Stavitelé Arestonu
Autor: Josef Pecinovský
Obálka: Žaneta Kortusová
Formát: měkká vazba, 115x180 mm
Vydání: první / Počet stran: 184
Cena: 169 Kč (na www.epocha.cz 127 Kč), e-kniha: 99 Kč
Nakladatel: Nakladatelství Epocha
ISBN: 978-80-7557-086-4

http://www.facebook.com/fantastickaepocha

O Edici Pevnost

V Edici Pevnost vycházejí kvalitní díla klasiků, současných hvězd i mladých talentů české fantastiky. Žánrový záběr, který se opírá o fantasy, scifi a horor (ať už v čisté podobě, nebo v nejrůznějších kombinacích), různé formy (povídky, novely, romány) a pestrý výběr originálních námětů zaručuje, že si vybere opravdu každý čtenář.

O Nakladatelství Epocha

Nakladatelství Epocha se zaměřuje především na literaturu faktu a historii, velký prostor je však věnován i beletrii a titulům v žánrech fantasy, sci-fi a horor. V historicky laděných edicích dominují Polozapomenuté války, Magnetka a Traumata války, v literatuře faktu pak Victima, odborné tituly přináší edice Erudica. Více informací se dozvíte na www.epocha.cz či http://www.facebook.com/nakladatelstvi.epocha. Většina produkce Nakladatelství Epocha je dostupná rovněž ve formě e-knih.

Přidat komentář