KOMIKS: Bublifuk 7: ... a všichni za bubliny!

Článek od: Tereza Kadečková - 01.11.2017

Jeden za všechny a všichni za jednoho, tak zní heslo Tří mušketýrů. Ti ale nejsou jediní, kvůli kterým stojí za to sedmý Bublifuk otevřít.
Bublifuk 7: …a všichni za bubliny! se vrací spolu se starými známými. Jak už je zvykem, některé příběhy pokračují a jiné jsou opět jednorázové. Většina z nich plní svou funkci dobře, ale je tu i drobné zakopnutí u jednoho z těch na pokračování. Zatímco třeba Pirati na suchu nebo Hilfréd Hubertus Babočka zvládli udělat příběh zajímavý i bez řádného ukončení, roboti Píp & Půp zakopli. Jejich komiks je jedna velká expozice a textem se v ní rozhodně nešetří. Mladší čtenáře tak spíš unudí než navnadí pro příště.
Již zmínění Piráti na suchu si musí poradit s podivným zápachem, který zaplnil jejich ostrov. I když končí cliffhangerem, po celou dobu baví svými pokusy umýt všechno, co je v jejich blízkosti jen trochu cítit. Hilfréd Hubertus Babočka s příběhem na pokračování přišel poprvé. Hilfréd nechal neteř se synovcem o samotě a ti nemůžou vydržet bez tabletu a mobilu. Když najdou tajnou místnost za knihovnou, začnou se dozvídat, že v sobě možná všechny strýčkovi příběhy mají špetku pravdy.
Ostatní příběhy si drží svou obvyklou kvalitu. Fernando a Stella zachraňují město před lupiči tím, že vynaleznou první tank. Agenti Tajné dvojky pátrají po ukradeném grálu a odpověď může dát čtenářům chvíli zabrat. Tři mušketýři řeší zálety královny svým oblíbeným způsobem plným slovních hříček. D´Artagnan si dělá silné nepřátelé, ale nezdá se, že by to jeho zamilovanému srdci vadilo.
Bublifuk 7 má čtenářům zase co nabídnout, a hodně jeho příběhů láká i na další sešit. Jediným zaškobrtnutím je tu Píp & Půp, všechny ostatní komiksy pokračují v zajetém standardu. Bublifuk stále patří mezi jedny z nejlepších komiksových sešitů pro děti u nás a o svou pozici se bát nemusí.

 

Bublifuk 7: ...a všichni za bubliny!

Sestavila: Klára Smolíková

Nakladatelství: Triton

Vazba: Sešit

Počet stran: 36

Rozměry: 170 x 240 mm

Rok vydání: 2017

Cena: 55 Kč

Přidat komentář