EDITORIAL: Magický rok 2017

Článek od: Martin Stručovský - 01.01.2017

Rok 2017 je tu. 

Pokud bych měl zhodnotit rok 2016, tak můžeme říct, že byl pro nás naprosto super. Nabídli jsme vám nejen tradiční recenze, ale také spoustu rozhovorů, projekt Literární vyhlídky i anketu Kniha roku Sardenu, která se letos dočká dalšího ročníku.  Přinesli jsme vám také spoustu  soutěží o nádherné ceny.

Z hlediska fantastiky se jednalo o rok skvělý. Došlo k realizaci projektů, před nimiž nezbývá než smeknout. Dostali jsme spoustu kvalitních filmů, knih, komiksů a seriálů, až člověk nevěděl, co vzít do ruky dřív. A když se na okamžik podíváme do nepříliš vzdálené budoucnosti, zjistíme, že letos to bude opět parádní.

Nakladatelé svoje ediční plány ještě neodkryli, ale kupříkladu fanoušci Kladiva na čaroděje si už teď jistě okusují nedočkavostí na závěrečný díl první řady, o který se postaráJiří Pavlovský. I letos budeme nejspíš hodně času trávit v kině. Už v březnu nás čeká finální štace Wolverina, která slibuje pochmurnou westernovou atmosféru. Barvy sci-fi bude bránit osmá epizoda Star Wars. Největší očekání pak budí filmová adaptace prvního dílu Temné věže, která rozhodne o mnohém. Čekání na tohle všechno nám pak mohou zkrátit seriály. Už dneska (případně zítra večer na ČT 2) dorazí první díl čtvrté série Sherlocka. Oči všech se ale upírají k létu, kdy HBO rozehraje už sedmou Hru o trůny.

Na tomto místě se také sluší poděkovat všem nakladatelům a distributorům, kteří nám poskytují knihy a komiksy a pouští nás na projekce svých filmů.  Právě díky vám můžeme Sarden dělat. Děkuji také mým trpělivým redaktorům, kteří jsou čím dál tím lepší a překvapují mě stále svým zápalem. A děkuji také vám, našim oddaným čtenářům, kteří se k nám vracíte a snad tomu bude i letos.

 

Magický rok 2017 přeje

 

Martin Stručovský

Šéfredaktor 

Přidat komentář