Editorial: Adventní čas

Článek od: Martin Stručovský - 01.12.2016

Osvětlení ve městech a stromky už září se vší parádou, z kuchyní se line vůně prvního cukroví a do krámů putují davy nakupující, kteří chtějí potěšit srdce svých nejbližších. Ano, není pochyb, že nejkrásnější měsíc v roce opět dorazil a za dvacet tři dnů bude u stromečku brečet i ten největší tvrďák. Zkrátka, všichni milujeme advent, Vánoce a všechno kolem.

Ani letos jsme vás neochudili o Vánoční tipy, které vám snad pomůžou vybrat si z letošní knižní nabídky. Budeme rádi, když díky nim vyberete vhodný dárek. Pokud ale dáváte přednost možnosti něco pro sebe nebo své blízké pod stromeček vyhrát, máme pro vás také řešení. Už od pondělí s námi a nakladatelstvím Albatros můžete hrát o Harryho Pottera, v osudí jsou Kámen mudrců, Tajemná komnata a Prokleté dítě. Nakladatelé pak na trh ještě vysypou několik očekávaných titulů, například Kingův Konec hlídky nebo Spad od Františka Kotlety.

Vedle Vánoc nás ale tenhle měsíc čekají dvě dlouho očekávané premiéry. Už prvního prosince dorazí anděl Petronel a čert Uriáš – ano, druhý Anděl páně se blíží a myslím, že lepší budíček na probuzení sváteční atmosféry asi takhle zkraje prosince nedostaneme. Další premiéra pak nastane o dva týdny později – to se totiž ocitneme opět v jedné předaleké galaxii…a díky filmařům to bude ještě v časech Darth Vadera. V redakci doufáme, že oba návraty se povedou. Přece jen zklamání bylo letos opravdu víc než dost.

Ale přes všechno nakupování, filmy a knížky, si hlavně nezapomeňte ten advent užít. Travte čas se svými blízkými, povídejte si a hlavně se radujte z té krásné atmosféry.

Krásný a pohodový advent přeje

Martin Stručovský

šéfredaktor

 

 

 

Přidat komentář