LITERATURA: nový titul z nakladatelství Epocha

Článek od: Redakce - 26.05.2016

Nakladatelství Epocha vydává 54. svazek Fantastické Epochy:

Vášeň a intriky – Merry Gentry v Objetí mrazu

Laurell K. Hamiltonovou proslavila u nás i po celém světě bestsellerová série Anita Blakeová – lovkyně upírů, která v dnešní době čítá již dvacet čtyři dílů. Během psaní Anity Hamiltonová dostala nápad a zrodila se nová dark fantasy série Merry Gentry.

Stejnojmenná hlavní hrdinka pracovala jako soukromé očko v Los Angeles v oddělení pro nadpřirozené případy. A že o ně ve světě, kde vedle lidí žijí všemožné druhy kouzelných bytostí, není nouze.

Merry, která v sobě má malou příměs kouzelné krve, je však ve skutečnosti princeznou Temného království a má nárok na trůn. Jenže ne každý by ji na něm rád viděl. Proto utekla do lidského světa a skrývala se pod falešnou identitou.

Série Merry Gentry začíná ve chvíli, kdy je její tajemství prozrazeno. Merry se vrací ke dvoru a musí čelit mocenským pletichám, v nichž sex a láska jsou jen nástroji k dosažení vyšších cílů. Zachovat si důstojnost a zůstat věrná svým citům a zásadám není snadné, když Merry na každém kroku jde o holý život…

 

Knihu si můžete se slevou zakoupit v našem e-shopu:
http://www.epocha.cz/detailknihy.php?id=689

Novinky, obálky, ukázky, zajímavosti... najdete na:
www.facebook.com/fantastickaepocha www.facebook.com/anitablakeova

Ukázka:
https://issuu.com/epocha/docs/objetimrazu_ukazka

 

Anotace:

„Meredith, Meredith, ne, neukradnou mi tě!“ ječel za mnou Taranis.

Zpoza nás se vyřinulo zlaté spalující světlo. Jako první nám do zad udeřil žár. Rozpoznala jsem Rhysův hlas. Slyšela jsem za námi dupot nohou, ale věděla jsem, že dorazí příliš pozdě. Na rozdíl od toho, co se ukazuje ve filmech, světlo nemůžete předběhnout. Dokonce ani sidhe nejsou tak rychlí.

Princezna Meredith, dědička Temného trůnu, už dávno není soukromým očkem z Los Angeles. Svůj obyčejný život musela opustit a stát se nadějí Říše kouzel – pokud ji tedy její protivníci – nebo sadistická teta Andais, královna Vzduchu a Temnoty – nezabijí dřív, než stihne otěhotnět s některým ze svých milovaných osobních strážců.

Ovšem nyní jsou tři z těchto mužů, kteří by za Meredith položili bez váhání život, obviněni ze znásilnění šlechtičny Požehnaného království. Od začátku je jasné, že Taranis, král Světla a Iluzí, sleduje vlastní cíle a Merry bude muset tentokrát podstoupit bitvu s tím nejhorším možným nepřítelem – s lidskými právníky. O čest, život svých milenců a vlastní svobodu. Má ale vůbec šanci, když je jasné, že její strýc Taranis podléhá šílenství a chtíči a nehodlá hrát fér? Merry se ocitá ve víru intrik a pozornosti mužů, o které rozhodně nestojí – zvláště když to znamená ztrátu těch, které skutečně miluje...

Pokud jste si mysleli, že nebezpečí číhá jen v Temném království, je na čase změnit názor!

 

Info o knize:

Autorka: Laurell K. Hamiltonová / Překlad: Dominika Moulíková / Foto na obálce: Jakub Jíra / Grafická úprava obálky: Lukáš Tuma / Formát: váz. s přebalem, 130x194 mm / Počet stran: 256 / Cena: 229 Kč / Nakladatel: Nakladatelství Epocha (www.epocha.cz) / Fantastická Epocha (54. svazek) / ISBN: 978-80-7425-290-7

O autorce:

Laurell K. Hamiltonová (* 1963)

Americká autorka, v současné době žije spolu s rodinou ve městečku Sims ve státě Indiana. Počátky její literární kariéry měly podobu hrstky povídek, fantasy románu Nightseer a také dvou knih z prostředí televizního seriálu Star Trek: Next Generation a RPG hry Ravenloft. Skutečný úspěch jí ale přinesla až rozsáhlá série Anita Blakeová, lovkyně upírů, které se po celém světě vydalo více než šest milionů výtisků v šestnácti jazycích, dočkala se komiksového zpracování a stala se jedním ze základních kamenů dnes tolik populárního subžánru paranormálních romancí. Tuto vlajkovou loď autorčiny tvorby doplňuje podobně laděný cyklus Merry Gentryová, v němž stejnojmenná hlavní hrdinka opustí nadpřirozenou říši a ukryje se v moderním Los Angeles, kde si zařídí zcela novou identitu jako soukromá vyšetřovatelka. Více o Laurell K. Hamiltonové se dozvíte na jejím domovském webu www.laurellkhamilton.org.

Již vyšlo:

Vyzkoušejte také další sérii L. K. Hamiltonové – Anitu Blakeovou, lovkyni upírů. V nakladatelství Epocha vyšlo již 17 dílů!

 

 

Přidat komentář