LITERATURA: nový titul z nakladatelství Epocha

Článek od: Redakce - 09.04.2016

Dovolujeme si Vám oznámit, že v nakladatelství Epocha vyšel nový titul,
závěrečný díl dobrodružné fantasy trilogie ze světa minecraftu

Dračí hrozba

autora Marka Chevertona

Boj za záchranu Minecraftu vrcholí.

Velkolepé zakončení příběhu, který je inspirován jednou z nejoblíbenějších her současnosti. Na Gameknighta a jeho přátele čeká poslední výzva!

Počítačová hra Minecraft má miliony hráčů po celém světě, kteří však neusedají jen za monitory, ale rovněž nad stránky knih, jež jsou tímto fenoménem více či méně inspirované. K nejzdařilejším počinům na tomto poli patří trilogie Marka Chevertona Gameknight999, která v zahraniční nasbírala nadšené ohlasy čtenářů i kritiků.

V říjnu se do prodeje dostal český překlad prvního dílu, kniha Overworld útočí, na kterou před Vánocemi navázalo pokračování Bitva o Nether. Nyní vychází závěrečná část, Dračí hrozba. I v ní se můžete těšit na napínavý, čtivý příběh, který se bude líbit zejména mladším čtenářům (a rozhodně to nemusí být pouze hráči Minecraftu), a nenásilné morální poselství o mravních hodnotách a síle přátelství.

 

O hře:

Minecraft je počítačová hra, v níž si hráč může dělat doslova to, co se mu zachce. Na začátku je uvržen do krychlovitého 3D světa, kde může sbírat materiál, stavět nejrůznější objekty, putovat či bojovat s příšerami, které ze svých skrýší vylézají za noci a ve stínech. Kromě monster se světem potuluje spousta dalších hráčů. Minecraft je vzrušující hra nabízející nekonečné možnosti, povzbuzující kreativní myšlení a fantazii. Je to jízda dobrodružnou a napínavou zemí, plná povznášejících vítězství a hořkých porážek. A není zdaleka určená jen dětem, jak by se mohlo zdát. Díky absolutní svobodě chování ve hře si ji může vychutnat naprosto kdokoliv.

„Kniha má všechno, co si takový hráč může přát. Společně s Gameknightem999 bude úplně od začátku vytvářet nástroje, různé úkryty před příšerami a taky se snažit o to, aby se stal lepším, než jakým byl. Jsou tu zmíněny nejrůznější vychytávky a vylepšení, která jsou ve hře možná. Zarytému fanouškovi to bude všechno jasné, já měl někdy trochu problém. Zajímavý je i samotný děj knihy. Autorovi se podařilo do obyčejného příběhu z počítačové hry dostat i problematiku šikany. Někdo by si pak třeba mohl uvědomit, že se nechová úplně správně. A společně s Gameknightem999 se může pokusit o nápravu.“ – z recenze na Overworld útočí (ctemeoba.cz)

 

Novinky, obálky, ukázky, zajímavosti... najdete na: http://www.facebook.com/fantastickaepocha

Ukázku v atraktivním „listovacím“ formátu naleznete na: https://issuu.com/epocha/docs/dracihrozba_ukazka/1

E-knihu si můžete zakoupit například na: http://www.palmknihy.cz/draci-hrozba.html?a_box=5zteq9b3

 

Anotace:
Boj za záchranu Minecraftu vrcholí!

Nedobrovolný hrdina Gameknight999 a hrstka jeho přátel vyvedli armádu NPCéček do serveru se Zdrojem a stojí před nimi poslední výzva. Ta je ovšem zdaleka nejtěžší, jaké kdy čelili. Netherský vládce Malakoda a král endermanů Erebus našli strašlivé spojence, mocné stínové řemeslníky, a navíc dál vězní statečnou Lovkyni.

Pokud chce Gameknight pomýšlet na spásu Minecraftu i sebe samého, musí Lovkyni osvobodit. Jen s ní po boku má totiž naději, že získá dva mocné klíče ke Zdroji dřív, než armáda nestvůr. Ani všechny bitvy a nebezpečí jej však nemohou připravit na finální střetnutí, nad kterým rozprostírá svá mocná křídla nepřemožitelný zlý drak!

Sága Gameknighta999 vrcholí – nalezne v sobě bývalý škodič dostatek síly a odvahy? Zvládnou se obyvatelé kostičkového světa vzepřít svému naprogramování? A dokáží společně porazit nepřítele, který je každým okamžikem silnější? Nenechte si ujít rozuzlení strhujícího příběhu o síle přátelství a kouzlu Minecraftu!

Info o knize:

Autor: Mark Cheverton / Překlad: Ondřej Kronich / Obálka: JiaSen a Lukáš Tuma (grafická úprava) / Formát: paperback, 140x205 mm / Počet stran: 336 / Cena: 289 Kč / Nakladatel: Nakladatelství Epocha (www.epocha.cz) / Fantastická Epocha (53. svazek) / ISBN: 978-80-7557-000-0

 

O autorovi:

Mark Cheverton

Mark Cheverton vyrostl v jižní Kalifornii. Po studiích učil mnoho let matematiku a fyziku na střední škole, vedl výzkum zkoumající atmosféry planet, působil ve společnosti zabývající se strojovým viděním. Jeho debutem se stal sci-fi román pro mládež The Algae Voices of Azule. K hraní Minecraftu se dostal přes svého syna, který v této hře vystupoval s avatarem Gameknight999. Nápad napsat knihu dostal v okamžiku, kdy pronikla ven IP adresa synova serveru a neznámí hackeři mu zničili vše, co ve hře dlouhé měsíce budoval. Po ohromném úspěchu napsal další dva díly ságy, Bitvu o Nether a Dračí hrozbu (připravujeme), a několik dalších příběhů ze světa Minecraftu.

 

Vyšlo:

Overworld útočí a Bitva o Nether – první dva díly ságy Gameknight999

Přidat komentář