Editorial: Únor s Deadpoolem

Článek od: Martin Stručovský - 01.02.2016

Máme za sebou první měsíc roku 2016. Kina ještě stále žijí ze slávy Star Wars a nedopřála nám nový řízný blockuster, televizní stanice ABC vrátilo do hry Agentku Carterovou v její druhé řadě. Foxové nám naservírovali dlouho očekávanou desátou řadu kultovních Akt X, která se zatím dočkala rozporuplného (spíše vlažného) přijetí. Řada nakladatelů ještě nevydala žádnou novou knihu nebo ani neodkryla svoje ediční plány. Byť se v lednu našlo několik čestných výjimek, díky nimž jsme se mohli zásobit dávkou nového čtiva.

Velký rozdíl oproti jiným rokům ale spatřuji v tom, že se nám nějakým zázrakem povedlo nabídnout každý den něco ke čtení. Ať už recenzi, ukázku nebo rozhovor. A proto než prozradím něco málo z toho, co pro vás připravujeme na tento měsíc, dovolte mi malou rekapitulaci ledna na Sardenu.

Letos v lednu jste si u nás mohli přečíst TOPky nejlepších knih, komiksů a filmů. Vyšlo devět recenzí na knihy, osm ukázek, čtyři pozvánky, pět recenzí na komiksy. V znamení jedniček se nesl rozhovor s Markem Veverkou, recenze na hru Limes, recenze na nejnovější epizodu Star Wars a epizodu Sherlocka. Jedno bylo také preview, které se věnuje Deadpoolovi. A uspořádali jsme pět soutěží. Po všechny lednové neděle jsme vám nabídli Letem světem, tedy rubriku, kterou jste si velmi oblíbili. A nejčtenější text? Recenze na nejnovější (novoroční) epizodu seriálu Sherlock s aktuálním počtem přečtení 2037.

A co nás čeká v únoru?

Asi jste zpozorovali, že do kin už za několik dnů dorazí Deadpool, aby je zbavil jejich strnulosti a mrtvolnosti. Jelikož je tohle Deadpoolův tak trochu první výlet na stříbrné plátno, museli jsme tuhle událost oslavit. A jak líp slavit, než pořádnou soutěží? Aktuálně tedy u nás můžete hrát čtrnáct dnů s Deadpoolem o cool sluchátka. A nejen o ně. Ceny totiž bude dvě. Jaká bude druhá výhra, vám zatím neprozradíme. Ale máte se na co těšit.

Vedle soutěží vám také nabídneme další rozhovory. Aktuálně si můžete přečíst interview s Pavlem Renčínem, jehož román Vězněná sklízí zasloužené pozitivní ohlasy. Taky se mrkneme na nové vydání Lavondyss nebo si připomenene Legendy české fantasy II. a zhruba v půlce února odhalíme tajný projekt Honzy Křečka. Těšit se také můžeme na nové knihy, z nichž si pozornost určitě zaslouží nové vydání románu Lars, Šťavnatá lebka Jaroslava Mosteckého. 

Zkrátka a dobře i únor by mohl být fajn měsíc.

Martin Stručovský

Šéfredaktor 

Přidat komentář