10 Nejočekávanějších filmů roku 2016

Článek od: Martin Stručovský - 14.01.2016

Vybrali jsme deset filmů, které by vám letos neměly v kinech uniknout. 

Obr Dobr

Jestli vám chyběly pohádky, Steven Spielberg vám jednu nadělí. A jelikož je natočena podle předlohy Roalda Dahla, asi tušíte, co čekat. Podle prvního traileru by nás mohlo čekat mezi něco mezi Hookem a Harry Potterem.

Česká premiéra: 30.6.
Slovenská premiéra: 7.7.

Star Wars: Rogue one

Sedmá epizoda ukázala, jak moc filmovým fanouškům svět Star Wars chyběl. Naštěstí pro nás Disney nehodlá polevit a už letos nás čeká Rogue one. Film nás příběhově vrátí mezi epizody III a IV a čeká nás zlodějská hra, kde půjde o krádež plánů Hvězdy smrti. Jediové nejspíš nedorazí, ale kdoví. Možná se ale ve filmu mihne Darth Vader.

Česká premiéra: 15.12.

Doctor Strange

Marvel nasadí letos do kin nového hrdinu. A očekávání jsou obrovská, protože Doctora Strange hraje sám Benedict Cumberbatch a film točí Scott Derrickson (Sinister), takže by se nemuselo jednat jen o rutinní film, jakým byl Ant-Man. Podle všeho se můžeme těšit na magickou verzi Iron Mana.

Česká premiéra: 3.11.

Sebevražedné komando

David Ayer je expertem na drsné krimi thrillery, takže by jeho Sebevražedné komando nemuselo být fádní komiksovkou. O co půjde? Někdy se objeví problémy, se kterými si superhrdinové nemůžou špinit ruce. V takovém případě se povolá Sebevražedné komando, kde jsou (většině českých čtenářů neznámí) slavní antihrdinové.

Česká a slovenská premiéra: 4.8.

Fantastická zvířata a kde je najít

Harry Potter je fenomén a Mlok Scamander se pokusí mu jít v patách. Tak uvidíme, jak mu to půjde. Pokud bude dobrý scénář, o který se postarala sama J. K. Rowling a neselže režie Davida Yatese, mohla by nás čekat po dlouhé době dobrá fantasy. Snad se nebude opakovat syndrom Hobit.

Česká a slovenská premiéra: 17.11.

Assassin´s Creed

Slavná předloha, schopný režisér, Michael Fassbendere a další parádní herci. Doufáme, že film zlomí prokletí videoherních adaptací.
 

Česká premiéra: 22.12.

Captain America: Občanská válka

Druhé marvelovské želízko v letošním ohni. Captain America se vrací zpátky scénu a tentokrát půjde hlavou proti zdi. Kromě některých starých známých dorazí i Black Panther. Všichni ale doufáme, že se objeví jeden mlaďoch s láskou ve šplhu po zdech. Režírují bratři Russo, kteří tak skvěle zvládli předchozí díl.

Česká a slovenská premiéra: 5.5.

Star Trek: Do neznáma

Třetí díl téhle rebootované série přešel do rukou Justina Lina. Na první teaser se většinou nadává a není se čemu divit, protože rozbijí kouzlo vybudované Abramsem. Na druhé straně, jsme vděčni za každou výpravu do vesmíru.

Česká premiéra: 21.7.

Lovec: Zimní válka

Vedle Mloka Scamandera bude letos prapory fantasy hájit Lovec. Podle prvního teaseru by nás měla čekat klasičtěji šitá fantasy plná magie a mečů. A také plná krásných žen. Vrací se Chris "Thor" Hemsworth, záda mu bude krýt třeba Emily Blunt nebo Jessica Chastain. 

 

Česká a slovenská premiéra: 21.4.

Deadpool

Srdcový projekt Ryana Reynoldse, který se mu konečně podaří dostat do kin. Měla by nás čekat nahláškovaná, drsná a brutální marvelovka (která není marvelovka).

Česká a slovenská premiéra: 11.2.

A na co se letos nejvíce těšíte vy? 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář