KOMIKS: Kevin Eastman, Peter Laird, Želvy Ninja: Menu číslo 2

Článek od: Tereza Kadečková - 17.11.2015

Mistr Tříska je nezvěstný a Želvy neví, co si bez svého guru počít, tak se naslepo potloukají po městě. Jen čirou náhodou narazí na budovu společnosti TCRI. Želvy se rozhodnou ji prozkoumat z prostého důvodu – výrobek TCRI před lety způsobil, že Želvy zmutovaly do dnešní podoby.

Aby těch náhod nebylo málo, zjistí, že právě společnost TCRI má v držení mistra Třísku. Když se ho ale Želvy pokusí zachránit, stane se nehoda a zvláštní přístroj je přenese na jinou planetu, kde se okamžitě dostanou do vojenské roztržky. Zachrání robota, po kterém pasou dvě strany válečné vřavy, takže není divu, že jim jdou všichni po krku. A třešničkou na dortu problémů je fakt, že budovu TCRI má teď v obležení americká vláda, protože vyděsila celé město podivným paprskem, který jí vystřelil ze střechy.

Po tom, co Želvy úspěšně prozkoumaly domácí půdu, se přesouvají do vesmíru. Menu číslo 2 uzavírá příběh otevřený v první knize. Želvy hledají mistra Třísku a při tom musí přežít střety s roboty, vojáky Federace, Triceratony a hrozbou americké vlády. Stejně jako u prvního dílu ani tady není nouze o akci, ale je rozličnější právě díky tomu, jací nepřátelé se Želvám staví do cesty. Naši hrdinové tak musí víc taktizovat, protože ubránit se laserovým zbraním je těžší, než bojovat s Nohou.

Kresba zůstává pořád stejně dobrá a tentokrát si jí užijete ještě víc. Z klaustrofobických kanalizací a stejnorodých střech New Yorku, se přesuneme do vzduchoprázdna. Na planety a vesmírná plavidla je radost pohledět a s rasami si autoři taky vyhráli.

Jak už bylo řečeno, Menu číslo 2 doplňuje první díl Želv Ninja a spolu tak tvoří ucelenou knihu. Příběh je u konce se vším všudy. Jestli vlastníte Menu číslo 1, je pro vás druhá kniha povinnost, i kdybyste se rozhodli nepokračovat v sérii. Vzhledem k množství knih v sérii se ale odvážím tvrdit, že pravá zábava teprve začne a že se s námi Želvy teprve seznamovaly a otrkávaly se. Uvidíme, co si na nás připraví Menu číslo 3.

 

Želvy Ninja: Menu číslo 2

Scénář a kresba: Kevin Eastman a Peter Laird

Překlad: Hana Studeničová

Nakladatelství: Comics Centrum

Vazba: Brožovaná

Rozměry: 154x234 mm

Počet stran: 160

Cena: 249 Kč

Rok vydání: 2015

Přidat komentář