LITERATURA: Kavárna šílenců od L. K. Hamilton

Článek od: Redakce - 06.11.2015

Nakladatelství Epocha vydává 45. svazek edice Fantastická Epocha.

Kavárna šílenců: Anita Blakeová mezi Lykantropy

Již podruhé, v novém překladu a nové grafické úpravě, u nás vychází čtvrtý díl proslulé série Laurell K. Hamiltonové o Anitě Blakeové, lovkyni upírů. Pokud jste vlastníkem starého vydání, můžete si ho vyměnit za nové s 50 % slevou!

Anita Blakeová se poprvé čtenářům představila v roce 1993 v románu Provinilé slasti. V době, kdy upírům nikdo nedával šanci na přežití a v prodejích vedly harlekýnky, se objevila nebezpečná a sexy hrdinka s heslem: Já s upíry nechodím, já je zabíjím“. Stejnojmenná série se brzy stala kultovní v žánru temných fantasy příběhů s upíří tematikou, byla přeložena do nespočetně jazyků a vzniklo i komiksové zpracování.

A kdo je vůbec Anita Blakeová? Pracuje jako nekromantka v St. Louis. V jejím světě vedle lidí žijí svobodně i další bytosti – vlkodlaci, zombie nebo třeba upíři. Právě od nich si vysloužila přezdívku Popravčí, protože kromě oživování mrtvých se živí i lovem a likvidací zdivočelých krvesajů. Anitina dobrodružství hraničící s paranormální detektivkou jsou protkány erotikou a vztahovými peripetiemi, které Popravčí řeší s nejednou nadpřirozenou bytostí. Ve světě Laurell K. Hamiltonové, kde každá vteřina může být tou poslední, se do popředí dostává spíše animální přitažlivost a pudová primitivnost. Anita není žádná náctiletá naivka, která v rohu vzdychá po svém vyvoleném, ale sebevědomá a silná žena, která si umí jít za svým – i v otázkách vztahů.

 

SPECIÁLNÍ AKCE! VYMĚŇ STAROU ANITU ZA NOVOU S 50% SLEVOU!

Kavárna šílenců u nás vyšla poprvé v roce 2008 v nakladatelství Triton. Nyní vychází v novém překladu, pevné vazbě s přebalem a grafické úpravě, která ladí s novými díly i reedicemi prvních třech knih. Nakladatelství Epocha pro majitele předchozího vydání připravilo speciální akci. Doneste do sídla nakladatelství (Kaprova 12/40, 110 00, Praha 1, po telefonické - 224 810 353, 734 130 356 – či e-mailové – epocha@epocha.cz – domluvě) nebo pošlete staré vydání a my vám je vyměníme za nové, za které zaplatíte pouze 50 % ceny! Sleva se vztahuje i na poštovné. Výměnu čtenářů, kteří jsou ze Slovenska, budeme řešit individuálně, ozvěte se prosím na výše uvedené kontakty.

Brožované vydání může být i hodně očtené či poničené, mělo by však obsahovat obálku a původní počet stran.

MĚNÍME ROVNĚŽ (za stejných podmínek) NOVÁ VYDÁNÍ PRVNÍCH TŘECH DÍLŮ – Provinilé slasti, Rozesmátá mrtvola, Cirkus prokletých.

 

Ukázku z knihy naleznete na http://issuu.com/epocha/docs/kavarnasilencu_ukazka

Anotace:

S netvory si hraju pořád. Tak jsem se s jedním zasnoubila. Zabít ho můžu vždycky.

Anita je oživovatelka mrtvých, a i když občas vypomáhá policii při vyšetřování nadpřirozených zločinů, není žádné soukromé očko. Proto se zprvu odmítá ujmout klienta, který chce nalézt svou zmizelou ženu - vlkodlačici. Navíc má právě spoustu jiných starostí, jak profesionálních, tak soukromých. V milostném životě zatím neměla moc štěstí, a jak se ukazuje, všechno je ještě komplikovanější, když chodíte s vlkodlakem a přitom o vás zároveň usiluje samotný upíří vládce města.

Ale citové problémy musejí stranou, protože k záhadným zmizením kožoměnců se přidává bestiální vražda a ve městě se zničehonic objevuje Anitin starý přítel Edward, profesionální lovec nestvůr - a kde je on, tam se brzy začnou dít velice ošklivé věci. Je na Anitě, aby rozmotala spleť indicií a nenechala se vtáhnout příliš hluboko do podivného světa lykantropích smeček - nebo si aspoň zachránit holý život...

 

Nejnovější informace o Anitě a dalších dílech autorky, které Epocha vydává, naleznete na facebookové stránce https://www.facebook.com/anitablakeova.

 

Autorka: Laurell K. Hamiltonová

Originální název: Kavárna šílenců (The Lunatic Cafe)

Překlad: Dominika Moulíková

Obálka: Jakub Jíra

Formát: hardback, 135x200 mm

Počet stran: 320

Cena: 299 Kč

Nakladatel: Nakladatelství Epocha (www.epocha.cz)

Edice: Fantastická Epocha (45. svazek edice Fantastická Epocha)

ISBN: 978-80-7425-271-6

 

Laurell K. Hamiltonová (* 1963)

Americká autorka, v současné době žije spolu s rodinou ve městečku Sims ve státě Indiana. Počátky její literární kariéry měly podobu hrstky povídek, fantasy románu Nightseer a také dvou knih z prostředí televizního seriálu Star Trek: Next Generation a RPG hry Ravenloft. Skutečný úspěch jí ale přinesla až rozsáhlá série Anita Blakeová, lovkyně upírů, které se po celém světě vydalo více než šest milionů výtisků v šestnácti jazycích, dočkala se komiksového zpracování a stala se jedním ze základních kamenů dnes tolik populárního subžánru paranormálních romancí. Tuto vlajkovou loď autorčiny tvorby doplňuje podobně laděný cyklus Merry Gentryová, v němž stejnojmenná hlavní hrdinka opustí nadpřirozenou říši a ukryje se v moderním Los Angeles, kde si zařídí zcela novou identitu jako soukromá vyšetřovatelka. Více o Laurell K. Hamiltonové se dozvíte na jejím domovském webu www.laurellkhamilton.org.

 

Nejnovější díly série (v češtině jich vyšlo již šestnáct):

 

Vyzkoušejte také další sérii L. K. Hamiltonové – temnou urban fantasy s romanticko-erotickými prvky Meredith Gentryová. V nakladatelství Epocha vyšlo již pět dílů. http://www.epocha.cz/vydaneknihy.php?rubrika=28

Přidat komentář