Report: Táta Geek na Lego Festu

Článek od: Petr Simcik - 18.06.2015

Na LEGO® KidsFest jsem se vypravili v neděli dopoledne. Byl to druhý otevírací den a tak trochu jsem spoléhali, že největší nával si LEGO® KidsFest odbyl v sobotu a také, že se nikomu nebude chtít vstávat v neděli před devátou. Nápad se ukázal jako dobrý. Nejen, že nebyly téměř fronty a také parkoviště zelo prázdnotou, ale také haly byly poránu pěkně vyvětrané, což jsme ocenili nejen my návštěvníci, ale určitě hlavně maskoti procházející celým areálem v těžkých legových plyšových kostýmech. Komu čest, tomu čest. Ještě k parkovnému – to je PVA stanoveno na 150Kč na den, kdyby to někdo chtěl vědět, protože na stránkách PVA se to prostě nedovíte. Každopádně pokud byste se chtěli na LEGO® KidsFest dopravit metrem, nevidím v tom problém. Festival je maximálně 200 – 300 metrů od výlezu metra Letňany.

Ale zpět k akci samotné. Testovací subjekty = děti ve věku 1,6 a 8,5 roků přijaly s nadšením hned přivítání figurkami LEGO® Chima. Kostýmovaní účinkující na děti mávali, plácali si s nimi a pod. Takže jak malý tak větší byli v sedmém nebi. Každopádně před námi i za námi byla fůra dalších rodin, takže jsme přijali nabízené papíry a vyrazili vstříc obsahu haly.

2015-06-14 09.06.24-2

2015-06-14 13.45.13

Ony papíry byly ve skutečnosti soutěžní archy, které provádí děti po Festu a baví je všelijakými úkoly. Nutno pozmanenat, že tahle část je už pro ty starší. Minimálně čtyř až pětileté děti protože je zde nutná určitá obratnost, soustředění a pod. Soutěže za razítka a malou drobost jsou vůbec fajn a příjemně pestrá záležitost. Je skvělé, že pořadatelé nerezignovali na invenci a nesklouzli k systému postav to a tohle. Většina soutěží naopak od dětí chce nějaký pohyb, případně alespoň zamyšlení a kreativitu. Budou tak například prolézat síť z laserových paprsků (provázků), lovit krokodýly, řešit rébusy, nebo se ohánět světelný mečem. O posledně jmenovanou záležitost je opravdu velký zájem a pokud chcete soutěžit, doporučuji tam vyrazit hned ráno, nebo kolem oběda (13 – 14:00).

2015-06-14 09.07.51 HDR

2015-06-14 09.35.13

Přivítali jsme, že je v hlavní hale prakticky odkudkoli kamkoli vidět. Mohl jsme tedy dceru zaparkovat u Playstationů s LEGO®  počítačovými hrami a se synem jsme se jali zkoumat okolí. Pokud s sebou budete mít taky škvrně kolem dvou let, připravte se na to, že k němu budete potřebovat permanentně dospělou osobu. Tj. Buď musíte mít extrémně samostatné větší děti, nebo vás musí být víc :) Každopádně prošli jsme halu a zaparkovali u LEGO® Duplo sekce, u které je přebalovací a krmící kout, což je fajn. Péťa junior uchvátil paní, která měla sekci na starosti tím, že se prý jako jediný nebál velkého chodícího plyšového vlka Chima a Ninji Ninjago, kteří tudy procházeli poměrně často. Nechápu proč by se měl bát. Byli oba opravdu přítulní :)

Vlastně celkově musím pochválit personál Festu.

Vlastně celkově musím pochválit personál Festu. Prakticky jsme narazili jen na samé ochotné a usměvavé lidi a to i v sekcích, kde jsme jakožto moc malí neměli co dělat a spíš jsme dělali bordel a překáželi. Za personál opravud velký palec nahoru.

2015-06-14 09.26.55

2015-06-14 12.32.38-1

U Dupla se nachází velký „bazén“ plný Dupla a několik menších bazénků s tematickým Duplem – piráty, Auty a princeznami. V sekci Duplo jsou děti ve svém živlu hlavně proto, že v tomhle množství už je opravdu použitelné. Kdo máte Duplo doma, dáte mi za pravdu, že pokud za něj nedáte desetitisíce, postavíte jeden domek a končíte. Tady ne. Kostek, autíček, ale hlavně podvozků k vagónům je nepočítaně, takže zábava je zaručena a vlastně byste tu mohli skončit :)

Kostek, autíček ale hlavně podvozků k vagónům je nepočítaně…

Součástí Duplo sekce je také vláček postavený z Duplo kostek v životní velikosti s několika funkčními tlačítky na zvuky, což je mezi caparty rovněž hit.

2015-06-14 09.43.04

Po hodině jsme odebrali Esterku z Playstationu a přešli do druhé haly. Druhé hale vévodí hlavně velký Star Wars „stánek“ kde máte k dispozici spousta stolků s LEGO® Star Wars kostkami, možnost vyfotit se se stormtroopery i rytíři Jedi, kteří kolem zevlují a také si můžete zasoutěžit.

2015-06-14 14.08.23

2015-06-14 14.10.26

 

2015-06-14 11.07.11

Druhá hala je z poloviny o stavění, najdete tu Minecraft, Hero Factory, StarWars a tabule pro vaše LEGO® podpisy. Zbytek Haly pak zabírá výstava postavených věcí, od městečka po funkční kolejiště. Dcera zírala hlavně na bojiště z planety Kashyyk z třetího dílu Star Wars. Pobavily mě komentáře několika dětí typu „Ty vole, co je tohle za lego?!“ u vesmírné stanice LEGO® Mise Mars. Jo, to jste ještě nebyli na světě a LEGO® ještě neznalo propojení se známými značkami.

2015-06-14 10.39.41

Krom toho je zde malá sekce pohyblivých modelů, na které si můžete i sáhnout a úplně na druhé straně haly LEGO Mindstorms a několik stolů s dalšími pohyblivými modýlky. U Lega Mindstorms si můžete pohrát s roboty na dálkové ovládání a projet se závodními i terénními auty.

Krom samotného LEGa® je v druhé hale k dispozici také velká nafukovací zóna. Vlastně celkově je LEGO® KidsFest překvapivě hodně o pohybu. Člověk by čekal, že zde najdete hloučky dětí sedících několik hodin na jednom místě a stavících mega stavby a to klidně můžete, ale rozhodně to není pravidlem.

Po návratu do první haly naskočil junior na taneční parket, který je uprostřed haly a zapojil se mezi ostatní děti starší o pět a více let a díky „animátorce“ si to náramně užil. Díky. Taneční program se několikrát denně opakuje a je na pódiu doplněn soutěží o ceny. Tentokrát hodnotnější.

2015-06-14 10.16.44

2015-06-14 10.26.46

Prošli jsem toho ještě hodně a něco několikrát. Vynechali jsme například sekci LEGO® princezny, kde se může holčička navlíct do princeznovských šatů a projít se po molu, vynechali jsem prakticky všechny stavěcí sekce z LEGO City, ale přesto jsme odcházeli vyhraní a spokojení. Nakonec děti za shlédnutí soutěžních archů dostaly každý hračku, což je taky fajn.

Celkově si myslím, že se těch 450 za lístek vyplatí.

Celkově si myslím, že se těch 450 za lístek vyplatí. Viděno optikou velké rodiny je to pálka, ale kde není? Pokud vezmete stejnou rodinu na hodinu do kina, tak s popcornem dáte prakticky to samé po hoďce či dvou jdete domů.

 

A zápory? Hlavně mě zklamal festivalový krámek. Neplánoval jsem nic nakupovat, ale festivalové slevy si představuji jinak. Dopředu nikdo nepsal, že zlevněných krabic bude prakticky jen 6 – 8 a zbytek bude za plnou cenu. Ano, těch 6 je za 50%, ale jde o odpad, který by se jinak neprodal, případně slevu z 1500 na 1000. Takže avizované slevy – ne, děkuji. Co se týče nezlevněných věcí, jedinou výhodu vidím v tom, že v Bambuli u vchodu najdete i sady, které v normálních hračkářstvích nejsou. Různé krabice na lego, desky nebo Jurský park a Architecture.

…festivalové slevy si představuji jinak.

Co naopak nehledejte jsou kusové díly.

Jinak prakticky zápory nevidím. Sobota / neděle je půlená na dopoledne a odpoledne, ale pokud tam zůstanete, nikdo vás vyhazovat nebude a jde opravdu jen o váš vnitřní pocit jestli budete chtít limit dodržet, případně se začnete mačkat. O prvním víkendu jste klidně zůstat mohli, protože byla návštěvnost v pohodě a v normě. Pokud si ale chcete být jisti. Napište dětem omluvenky, vemte si dovolenou a jeďte ve všední den. Máte téměř jistotu, že si všechny atrakce dokonale užijete.

Přidat komentář