SOUTĚŽ o osmé Kladivo na čaroděje: VYHODNOCENÍ

Článek od: Redakce - 04.05.2015

Ještěže jsme tentokrát dali k té magické otázce i nějakou obyčejnou. Ačkoliv soutěžící chtěli vyhrát osmý díl série, nikomu se nechtělo odpovídat na první soutěžní otázku.

kladivo 8 My vám samozřejmě prozradíme odpověď na obě otázky.

1) Felix má sebeuzdravovací a regenerační schopnost, kterou umí v určitých situacích přenést a použít i na druhé a dokáže komunikovat s kdečím a kdekým "z druhé strany". Klaudie je telepatka, co se umí dostat komukoliv do hlavy a převzít tak dočasně jeho schopnosti a celkovou povahu. To, že vidí duchy a komunikuje s nimi, se rozumí tak nějak samo sebou. Walter je nekromant a umí oživovat mrtvé - prakticky v jakémkoli stádiu mrtvosti, což dokázal třeba právě v Pekelné šleze (a nekrofil - což není nadpřirozená vlastnost, ale úchylka. Nicméně to k němu tak nějak patří a úzce to souvisí s jeho nadpřirozenými schopnostmi). No a Vincenc oplývá nadpřirozenou silou a je prakticky nezničitelný (kromě toho je nesmírně agresivní a téměř všechno řeší pěstí - nebo cihlou, což je vlastně taky spíš psychické postižení než nadpřirozená vlastnost. Ale taky to k němu tak nějak patří).

2) Křivé ostří, série Daemonica,101 nejkrásnějších domovních znamení Prahy, Zelená

A kdo zvítězil? Pekelnou šlehu si užije:

Jiří SVOBODA z Měřína

Gratulujeme!


Před pár dny vyšel již osmý díl série městské fantasy Kladivo na čaroděje a to pod názvem Pekelná šleha. Na Sardenu jste si mohli přečíst snad už všechno - ukázku, recenzi, pozvánku a po ní následující reportáž ze křtu, kde se sešli všichni dosavadní a jeden budoucí autor této knižní série. Autorem osmého dílu je Martin D. Antonín, který už má na kontě nějakou tu řádku povídek a knih.

Čtyřku podivných soukromých vyšetřovatelů, které spojuje detektivní agentura a zoufalá životní situace nejspíš nemusíme nijak podrobně popisovat. Kladivo na čaroděje recenzujeme od samého počátku, nebo si můžete proklikat odkazy v tomto textu.

Pokud chcete mít doma osmý díl do sbírky a tentokrát zcela zdarma, protože nakladatelství Epocha nám jej věnovala do soutěže, stačí když nám napíšete:

  • Jaké jsou nadpřirozené vlastnosti čtyř hlavních hrdinů?

No a kdybyste si náhodou nevěděli rady, což u fanoušků série určitě nehrozí, připravili jsme pro vás náhradní otázku:

  • Znáte název alespoň jedné další knihy, kterou napsal Martin D. Antonín?

Svoje odpovědi na jednu nebo na druhou (případně na obě) otázku posílejte do půlnoci 26.4. 2015 na známou adresu sardensoutez@centrum.cz a do předmětu uveďte Pekelná šleha. Nezapomeňte na svoje jméno a korespondenční adresu.

Držíme palce!

Přidat komentář