SERIÁL: Constantine 01x11: A Whole World Out There

Článek od: David Hálek - 08.02.2015

Posádka ze Ztracených + Inception = povedená jedenáctá epizoda.

John je chudák sám. Chas tráví čas s rodinou, Zed je po výletu do astrální sféry upoutaná na lůžko a mágovi nezbývá než sedět doma s flaškou a přemítat nad bolestivou minulostí. To se ale změní poté, co mu Manny dá typ na Ritchieho Simpsona (profesor z pilotního dílu) který s Johnem prožil Newcastle a chce se od něj držet co možná nejdál.

Je třeba říct, že je z něj docela troska. Seknul s vyhledáváním nadpřirozených jevů, bere spoustu prášků a nejraději by od všeho utekl a žil relativně spokojený život. Z Johnovy přítomnosti nemá zrovna dvakrát radost, a když se v okolí začnou dít podivné věci, na náladě mu to nepřidá.

Útěk je majoritní téma epizody. Ritchie zjistí, že mu schází deník Jacoba Shawa (William Mapother, Ethan ze Ztracených), muže, který měl podle legend cestovat do jiných sfér. Když se do situace zapletou mladí studenti, je na Johnovi, aby přesvědčil Ritchieho udělat si výlet do Shawovy domény, ale taky aby se odtamtud vrátil zpět.

Ritchie je si totiž zcela vědom přicházející Temnoty, a rád by se před ní někam schoval. V Johnově společnosti jsou jenom trable a v našem světě taky nemá zaručené bezpečí. Možná, že Shaw není takový šílenec, jak se zdá, ale našel způsob, jak se všemu tomu svinstvu vyhnout. Protože temnota přichází. A přichází rychle.

Přidat komentář