Filmový únor

Článek od: Matyáš Pařátek - 05.02.2015

Po lednovém suchu nás čeká v kinech menší obžerství. Pokračování hororového hitu i komiksový nářez Matthew Vaughna. 

Jupiter vychází

Další vizionářská sci-fi plná akčních scén od sourozenců Wachowských. Geneticky vylepšený bojovník Caine (Channing Tatum) přichází na Zemi, aby našel a chránil Jupiter (Mila Kunis). Čeká nás další kvalitní a kasovní jízda jako tomu bylo u Matrixu? Anebo budeme zklamaní? 

 

V českých a slovenských kinech od 5.2.

Kingsman: Tajná služba

Matthew Vaugh je talent a jakýkoliv film, který natočil, byl naprostá pecka. Mohl natočit Budoucí minulost, ale raději šel dělat snímek Kingsman: Tajná služba. Ta vypráví o problémovém mladíkovi Gary Priceovi, který má nakročeno do kriminálu. V poslední chvíli mu do života vstoupí Harry Hart a naverbuje ho do tajné agentury Kingsman. Film vznikl podle předlohy Marka Millara (Kick-Ass), takže nás určitě čeká nový pohled na špionážní žánr. V roli Harryho Harta se představí lamač ženských srdcí Colin Firth a záporákovi svou démoničnost propůjčí Samuel L. Jackson.

V českých a slovenských kinech od 19.2. 

Žena v černém 2: Anděl smrti

První žena v Černém byla sympatickou žánrovkou, která vydělala slušné peníze. Takže přichází pokračování. Tentokrát bez Daniela Radcliffea, ale s Helen McCroy na palubě. Mohla by nás čekat opět slušná lekačka s mrazivou atmosférou. Režíruje Tom Harper (seriály Misfits, Peaky Blinders). Tak uvidíme, jak se popasuje s celovečerním filmem. 

 

V českých kinech od 12.2.
Ve slovenských kinech od 29.1.

Ghoul

A únorový horor číslo dvě, tentokrát od českého režiséra a s americkými herci. Petr Jákl natočil thriller Kajínka a rozhodl se, že zkusí změnu žánrů. A vrhnul se na horor. Tři filmaři, Ukrajina a dokument o kanibalismu. Že by pokus o novou Záhadu v Blair Witch? Držme Jáklovi palce, aby se mu projekt povedl. Pro český žánrový film by to mohla být nová dávka adrenalinu. 

V českých a slovenských kinech od 26.2. 

Z jiného soudku

Ani tentokrát nechybí dvě mimo žánrové doporučenky

Big Eyes

Burtonova Alenka sice vydělala pořádný ranec peněz, ale kvalitativně to jde s tímhle režisérem z kopce. A potřeboval by zase pořádně nakopnout. Šancí by mohl být snímek Big Eyes. Ten vypráví o podvodném malíři Waltrovi Keanovi a jeho ženě Margaretě. V hlavních rolích Christopher Waltz a Amy Adams. 

V českých kinech od 5.2. 
Ve slovenských kinech od 19.2. 

Kobry a užovky

Nejnovější projekt Jana Prušinovského (Okresní přebor, Čtvrtá hvězda) Kobry a užovky pojednává o dvou bratrech. Jeden chce žít normální a ničím nerušený život. To by ale nesměl mít problémového sourozence, který mu ho neustále komplikuje. V hlavních rolích bratři Hádkové. 

V českých kinech od 19.2.

Komentáře

Hádkové, co hrajou v kobrách a užovkách...pan scénárista je vtipálek:-) Ke všemu se natáčely některý exteriéry na Kladně, třeba přímo v restauraci, kam chodíme na oběd... na to se podívám už jen kvůli tomu:-)

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Přidat komentář