RECAP: Doctor Who 08x09 Flatline

Článek od: Tereza Kadečková - 21.10.2014

Tardis je menší zvenku. Jenomže tentokrát je o hodně menší zvenku, Doctor zůstal uvnitř a Clara musí sama vyřešit případ mizejících lidí.

Doctor Who bez Doctora je nemyslitelná věc. Vždycky je to on, kdo vymýšlí postupy, řeší případy a musí se srovnat se ztrátami. Jenomže tentokrát je zavřený v miniaturní Tardis jako poradce. Celý díl závisí na Claře a jejích rozhodnutích.

Flatline se vydařil. Nejenom dějově, ale i charakterově. Seznamujeme se s novými mimozemšťany, kteří jsou nebezpeční a ve své formě opravdu děsiví. Epizoda si pohrává s představou 2D vesmíru, jehož obyvatelé se snaží proklouznout do našeho 3D světa.

Clara si musí hrát na Doctora a konečně začíná chápat, jak těžká rozhodnutí neustále dělá. Vysvětluje to Doctorův flegmatismus vůči lidem, kteří kolem něj umírají. Doctor se tu taky zmůže na nefalšovaný kompliment. Pro jednou taky vypadá jako ten dobrý člověk v partě, protože tu máme opravdu mrzutého veřejného pracovníka, u kterého člověk od začátku chce, aby se stal obětí emzáků.

Epizoda je napínavá a humorná. Ať už jedná o hlášky nebo situační humor, najdou se skvělé chvilky, u kterých se člověk baví. Navíc napravila mnohokrát omílanou zbytečnost společnice a přinesla nový pohled na Doctorovo chování. S takovou můžu s radostí říct, že Flatline je jeden z nejlepších dílů osmé série.

V další epizodě si povyprávíme příběh o Červené Karkulce. V Londýně, který zarostl lesem. A zdá se, že si Danny opět zahraje pořádnou roli.

Přidat komentář