RECAP: Doctor Who 08x08 Mummy on the Orient Express

Článek od: Tereza Kadečková - 14.10.2014

Měl to být poslední společný výlet Doctora a Clary. Užít si Orient Express, pohled na planety a Queen revival. A taky záhadných úmrtí, kdy lidé před svou smrtí vidí mumii. Klidný výlet je zase ten tam.

Mummy on the Orient Express považuji za příjemnou epizodu. Byla trochu akční, trochu oddechová a napětí ve vztahu Doctora a Clary opadlo a vypadalo to, že se spolu konečně dokážou bavit jako normální lidé.

Zápletka s mumií nutila všechny postavy k neustálému brainstormingu, protože každému napadenému zůstalo jen 66 sekund života. Vedlejší charaktery tentokrát měly svoje místo a člověk se s nimi dokázal sžít i za tak krátkou dobu, v jaké se vyskytovaly. Scénárista Jamie Mathieson věděl, co dělá. Každé využití legend navíc přivádí i diváka k přemýšlení, jaké další mýty by mohly být skutečné a jak proti nim vlastně bojovat.

Doctor si uchovává svůj charakter naštvaného starouška. Pořád ho netrápí úmrtí ve svém okolí – při řešení případu je nutné přinášet oběti, aby mohlo víc lidí žít. Clara si konečně dokázala udělat jasno v tom, co opravdu chce, takže se na ni snad můžete těšit ještě v dalších dílech. A neodpustím si poznámku o palubním počítači Gusovi. Palubní počítače jsou buď střelení blázni, nebo vraždící psychopati. Nikdy nic mezi tím.

V dalším díle se vás opět pokusí vyděsit něčím, co potkáváte každý den. Viděli jste na ulici někdy grafity, co měly připomínat lidi? Můžete se začít bát, protože to dost možná není vůbec výtvor lidské ruky.

 

 

Příště nás čeká: Flatline

Přidat komentář