RECAP: Doctor Who 08x07 Kill the Moon

Článek od: Tereza Kadečková - 07.10.2014

Někdy se člověk musí rozhodnout mezi špatným a ještě horším. Nikdy to není jednoduché rozhodnutí. Sedmý díl Doctora WhoKill the Moon vám to dokáže.

Doctor je starý mrzout, toho už jste si mohli v průběhu série všimnout. Pro urážku člověka nejde daleko. Takže když patnáctileté Courtney řekne, že není ničím důležitá, nejenže tím rozhodí její pubertální ego, ale taky tím naštve Claru. Nemá pak na výběr a bere je obě na výlet na Měsíc v roce 2049.

Dobrodružství by ale nebylo dobrodružství, kdyby se je na Měsíci nepokoušelo něco sežrat a zároveň nehrozilo, že Měsíc zničí život na Zemi.

Kill the Moon napsal Peter Harness, a přinesl tak zábavnou epizodu. Nejen místy vtipnou, ale i se skvěle napsanými charaktery. Tvrdá rozhodnutí a konflikty na sebe nenechají čekat. Clara má konečně Doctorova chování plné zuby, Courtney si odnese zajímavý zážitek a Doctor samotný se o sobě taky možná naučí něco nového.

Atmosféra dílu je chladná a temná – jak jinak to může vypadat na opuštěné stanici? Příšerky běhající po povrchu nepotěší arachnofobiky, ale přinášejí stísněnost a trošku toho strachu. Kill the Moon je mix všech možných situací a emocí, ale je to zdravý mix a nic se nepřejí. Naopak si člověk po dlouhé době užije i charaktery, které v sérii nemají velkou roli.

V další epizodě nasedneme do Orient Expressu. Ve vesmíru. S mumií. Už jen tahle kombinace slibuje zajímavou podívanou.

Příště nás čeká Mummy on the Orient Expres

Přidat komentář