RECAP: Doctor Who 08x06 The Caretaker

Článek od: Tereza Kadečková - 30.09.2014

Po uhoněných dílech přichází The Caretaker, o něco klidnější epizoda Doctora Who. Clara se v ní vypořádá se svým dvojím životem, a když už to vypadá, že bude mít na chvíli klid, Doctor se inkognito nechá zaměstnat v její škole a obrátí tak naruby nejen výuku, ale i vztah Clary a Dannyho.

The Caretaker se zaměřil spíš na vztahy mezi postavami, než na děj. Ten je jednoduchý – v Londýně se schovává mimozemšťan, který má potenciál na to vyhodit do vzduchu planetu. Doctor se ho snaží zbavit. Tečka.

Zato vztahy jsou vykreslené velmi pěkně. Doctorova nenávist vůči vojákům se tu projeví naplno, když se střetne s Dannym. Dannyho nenávist vůči namyšleným všeználkům dostane taky prostor. Mezi nimi pobíhá Clara jako pingpongový míček a snaží se všechno srovnat.

Může to znít trochu chaoticky, ale celkově dávala epizoda smysl a o charakterech jsme se dozvěděli oproti ostatním dílům asi nejvíc. Prostor dostal i humor a i když nezpůsoboval záchvaty smíchu, byl příjemný a oddechový. Tak bych popsala celého Caretakera. Oddechovka, která dobře zapadla na své místo a nezapomněla postrčit děj kupředu.

Gareth Roberts a Steven Moffat odvedli dobrou práci. Danny měl konečně svůj hrdinský moment a doufám, že jich bude v budoucnu víc. A abych nezapomněla – Doctor je pořád stejná mrcha a pořád stejně nevnímavý. S touhle regenerací si užijeme ještě zábavu.

Příští epizoda slibuje velká rozhodnutí o osudu celého lidstva a snad i nějaké vetřelce. Po oddechovce přijde akce a tak to má být.

Příště nás čeká Kill the Moon

Přidat komentář