LITERATURA: Amélie a tma - bestseller, audio kniha, film

Článek od: Redakce - 28.09.2014

Petra Neomillnerová je oblíbenou autorkou upírských románů pro dospělé, ale neméně úspěšná je i na poli dětské literatury. V roce 2012 jí vydalo nakladatelství Albatros první knihu pro děti - Amélie a tma - a úspěch se dostavil prakticky okamžitě. Duchařský román z českého prostředí Amélie a tma se stal bestsellerem a čtenáři si vyžádali další díl; Amélie a barevný svět vyšla v roce 2013. Neobyčejný příběh dvou kamarádek, z nichž jedna je duch, má dnes už také podobu divadelního scénáře, chystá se film a 12. září vyšla audiokniha.

AUDIOKNIHA

Hlavní dětské role načetly Nikola Votočková (známá dabérka z upírské Twilight ságy) jako Amélie, Markétin hlas patří Vladaně Drvotové (TV seriál Cesty domů). Maminky obou dívek mluví hlasem známých hereček divadla ABC  Veroniky Gajerové a Lenky Zbrankové. Tajemný příběh na 2 CD (Supraphon) umocňuje hudba Dana Fikejze. Jednu z menších mužských rolí zeměměřiče namluvil také programový ředitel Albatrosu Ondřej Müller, který Petru Neomillnerovou k psaní pro děti přivedl. Kmotrem audioknihy se stal houslista Pavel Šporcl.

FILM a TŘETÍ DÍL KNIHY

Během křtu prozradila Petra Neomillnerová, že na příští rok chystá třetí díl knižní série: „Pravděpodobně se kniha bude jmenovat Amélie a duchové, a jelikož nám Markéta roste, děj bude více vztahový a citový, zapojím víc i muže."

Příběh Amélie a Markéty nadchl také filmaře. Petra Neomillnerová pilně pracuje na scénáři, proběhl casting a jsou již vybraní herci do hlavních rolí, produkční společnost shání peníze pro natáčení v roce 2015.

Přidat komentář