RECAP: Doctor Who 08x03 Robot of Sherwood

Článek od: Tereza Kadečková - 09.09.2014

Třetí díl Doctora přináší Mark Gatiss, tudíž je jasné, že bude o zábavu postaráno. Vstupte do Sherwoodu a seznamte se s legendárním Robinem Hoodem.

Robot of Sherwood, v pořadí třetí epizoda osmé série Doctora Who, se drží zajetých kolejí předchozích dvou epizod. Je humorná, přináší další zrnka do dějové linky a dál nám rozšiřuje Doctorův charakter.

Doctor se opravdu otočil o sto osmdesát stupňů a spousta fanoušků to nemůže překousnout. Jeho neustálé rýpání do Clary se nám sice v téhle epizodě vyhne, ale pro tentokrát je z něj nevěřící Tomáš. Doctor, který byl vždycky nadšený z legend a nových objevů, teď prostě nevěří na Robina Hooda a dělá všechno pro to, aby dokázal, že není skutečný a je to jen jeden z robotů, kteří náhodou v Sherwoodu přistáli.

Robot of Sherwood je svým způsobem roztomile naivní epizoda okořeněná několika brutálními úmrtími vedlejších charakterů. U jejího zakončení si bude pravděpodobně každý fyzik rvát vlasy, ale nesmíme zapomínat, že Doctor je ještě pořád hlavně zábavná rodinná show. Ne, že bych jim tak ten zlatý šíp odpustila, ale dokážu to skousnout víc než u seriálu, který by se bral příliš vážně.

Co se týče ukázky na čtvrtou epizodu, očekávám, že bude pro změnu hororovějšího rázu. Nejvíc se těším asi na Dannyho, který by se podle všech informací měl konečně stát společníkem. Jestli to tak bude, se uvidí. Tak či onak by mohl do týmu přinést trochu víc charisma. Posledních pár společníků je totiž až příliš ve stínu Doctora spíš jako sidekickové, než plnohodnotní společníci. Snad se to změní, ale upřímně tomu moc nevěřím, protože dvanáctý Doctor má až moc vysoké ego.

Příště nás čeká Listen

 

Přidat komentář