PR+LITERATURA: František Kotleta, Perunova Krev II

Článek od: Redakce - 29.04.2014

Ve čtvrtek 24. 4. 2014 vydalo nakladatelství Epocha novou knihu kultovního autora Františka Kotlety – dokončení dvoudílného románu Perunova krev. Příběh patřící k nejlepším dílům akční fantastiky si můžete vychutnat v tradiční, papírové verzi i jako e-book, který je již rovněž k sehnání. Pokud si ho pořídíte na www.palmknihy.cz, dostanete navíc 40% slevu na papírovou verzi v e-shopu nakladatelství Epocha (www.epocha.cz)! Stačí při zakoupení fyzické knihy uvést do sekce „Vaše poznámka k objednávce“ číslo objednávky, které vám Palmknihy pošlou bezprostředně po koupi e-booku. Obdržíte tak slevu 20%, ale v součtu se standardní 20% slevou, kterou e-shop Epochy nabízí na všechny tituly, zaplatíte téměř o polovinu méně z ceny knihy. Kupte si nového Kotletu pro sebe nebo jako dárek nejbližším a udělejte tak radost i své peněžence. :-)

Nakladatelství Epocha vydalo 33. svazek edice Fantastická Epocha:

Válka veteránů proti slovanským bohům pokračuje. Za řevu pistolí, vytí vlkodlaků a svistu chladných zbraní.

Dokončení nového samostatného románu Františka Kotlety, autora kultovní trilogie Bratrstvo krve.

Hustej nářez, první díl trilogie Bratrstvo krve, se hned po svém vydání v roce 2010 stal bestselerem. Román plný násilí, akce, krve, černého humoru a sexu napsaný v duchu nejlepších děl Jiřího Kulhánka (aniž by však šlo o kopii) působil ve spojení s tajemnou identitou kontroverzního autora – bruntálského řezníka Františka Kotlety na čtenáře jako magnet. V následujících třech letech vyšly další dva díly, které byly neméně úspěšné. Nyní se Kotleta vrací na knihkupecké pulty v novém samostatném románu Perunova krev, který je rozdělen do dvou částí – první vyšla v listopadu 2013 a druhá vychází právě teď!

Anotace:

Ve světě dávných bohů to vře. Objevil se totiž ztracený mocný artefakt a ta, která jej získala, s ním má velké plány. Ne takové, jako by měla matka Tereza, spíš takové jako Amin, řezník z Ugandy. Je tady ale jeden muž. Voják, zrazený a zabitý, přesto kupodivu stále živý a plný touhy si to vyřídit s každým bohem, který se mu postaví do cesty. Nejdřív ale musí zjistit, proč přežil místo toho, aby hnil na břehu řeky okusován potkany. A pak? Pak už jen musí najít nejvyššího z bohů, který se, podle zlovolné šeptandy, dal na křesťanství. Bez jeho pomoci totiž novou vládkyni bohů nikdy neporazí. A Ježíšek se bude zlobit.

František Kotleta dokončuje svou divokou jízdu slovanským panteonem za řevu pistolí, vytí vlkodlaků a svištění chladných zbraní.

Info o knize:

Autor: František Kotleta

Obálka: Piotr Cieśliński

Formát: paperback, 110x180 mm

Počet stran: 304

Cena: 289 Kč

Nakladatel:Nakladatelství Epocha (www.epocha.cz)

Edice:Fantastická Epocha (33. svazek edice Fantastická Epocha)

ISBN:978-80-7425-213-6

Již vyšlo:

Vyjde:

Příliš dlouhá swingers párty

Samostatná kniha vyjde na podzim 2014.

 

O autorovi:

František Kotleta (*1981)

Rodák z Bruntálu, spisovatel, trestanec, podnikatel, jesenický Mauglí a řezník. Pochází z umělecké rodiny, jeho matka byla tanečnice, gymnastka a špionka, již pro neohrožené občanské a politické postoje perzekuovali natolik, že byla nucena před StB uprchnout do zahraničí. O Kotletově otci se nic neví. Podle některých indicií je jím Michail Gorbačov, kterého Kotletova matka svedla během tajné návštěvy Bruntálu. Dva roky strávil ve věznici Heřmanice, za což ale mohlo pouhé nedorozumění. Vzhledem k datu jeho narození si policie spletla nevinnou párty s ilegální oslavou narozenin Adolfa Hitlera. Při pokusu o rozehnání večírku zbil Kotleta sedm policistů do bezvědomí a jejich veliteli usekl několik prstů na ruce řeznickým sekáčkem. K literatuře se dostal až ve výkonu trestu, kde se seznámil s dílem velikána české akční sci-fi, Jiřího Kulhánka. Po několika neúspěšných pokusech rozvíjet Mistrovo dílo (kterýžto nápad mu posléze ukradl Martin Moudrý) se rozhodl vstoupit na trnitou cestu originální tvorby a hned jeho prvotina byl jednoznačný zásah do černého.

Trilogie Bratrstvo krve je dílo plnokrevné, sofistikované, avšak zároveň neoddiskutovatelně zábavné, a okamžitě se v české literatuře stalo kultem, který nemá obdoby. Drsný, ale emotivní příběh několikasetletého upíra Jana Bezzemka, který je nucen společně s dalšími krvesaji bránit Zemi před invazí zlovolných mimozemšťanů, obsahuje všechny potřebné ingredience, aby překonal úzké mantinely žánrové tvorby a stal se plnohodnotným uměleckým dílem, takzvanou vysokou literaturou vhodnou pro intelektuály i pro normální slušné čtenáře. V roce 2013 a 2014 autorovi vychází do dvou částí rozdělený román Perunova krev.

 

ukázku z knihy si můžete přečíst zde

 

Přidat komentář