Přihlášení

Please answer the question

TG: Narozeninová Minecraft párty – přežij v novém světě

Článek od: Tata Geek - 06.09.2013

Příprava a realizace narozeninové oslavy ve stylu počítačové hry Minecraft.

Potřebný materiál:

  • nůžky, děrovačka, provázek, krepový papír, polystyren (nejlépe tvrdý extrudovaný, ale stačí obyčejný ve větší šíři), lano, házecí nože, vzduchovka a tiskárna.
  • Balonky a cateringové nádobí pro dotvoření atmosféry.
  • Helium pro nafouknutí balonků lze koupit buď v setu, či si nechat balonky nafouknout. Já jsem nechal balonky nafouknout v prodejně shopu www.mojeparty.cz na Praze 10.

Minecraft párty

Patříte-li mezi milovníky počítačové hry Minecraft, víte, že je potřeba být dobře připraven na život v novém světě a osvojit si základy přežití. My jsme k ověření dovedností na zachování života využili narozeninovou oslavu desátých narozenin a pozvali spolužáky oslavence na Minecraft párty.

Základem každé párty jsou pozvánky. Podklady pro tisk najdete zde: http://www.slavic.cz/rady-porady, stačí jen doplnit kde a k jaké příležitosti se párty koná a hned tisknout. Budete potřebovat font, který má vlastní instalátor. Nebojte se ho, avšak při instalaci zvolte Vlastní a odškrtněte obě možnosti, aby se vám do počítače nedostal zbytečný balast.

Výzdoba

Na výzdobu zahrady, či bytu použijte různě zelené a černé balonky naplněné heliem a zelené a černé cateringové nádobí. Dále banner Happy Birthday, plakát na dveře Party Here ve stylu Minecraft a zapichovátka do jídla s hlavičkou Creepera. Vše najdete opět na výše zmíněné adrese. Banner navíc v horních rozích prorazit děrovačkou a spojit provázkem. Hlavičky jsem lepil k sobě oboustranně s vloženým párátkem.

Výzdoba česky

Pokud netrváte na originálním anglickém nápisu a ceduli, Táta geek pro vás připravil i české verze cedule, nápisu Narozeninová Párty, a také klasické Vše nejlepší – pokud byste se chtěli pohrabat v podkladech, například za pomoci programu Inkscape, zde jsou zdrojové soubory: partySVG.

 

imagemparty005

Program

Program jsem sestavil z pěti her, orientovaných na přežití v novém světě.

  • Jako první byl na řadě přechod po laně přes propast – natáhl jsem dvojitě lano mezi dva stromy, po jednom se chodilo a za druhé se děti držely.
  • Pro druhou dovednost jsem připravil terč na házecí nože z extrudovaného polystyrenu, který jsem potáhl černým krepovým papírem (koupíte v každém papírnictví) a zelenou tištěnou hlavou Creepera – podklady opět na: http://www.slavic.cz/rady-porady. Každé dítě mělo tři pokusy vrhacím nožem a celkem se jim dařilo. Polystyren (oproti dřevu) samozřejmě pomůže v úspěšnosti zabodnutí nože.
  • Ve třetí dovednosti děti proti sobě závodily na lavičce, kdo koho první donutí šlápnout na zem. Za lavičku posloužila fošna podložená dvěma špalíky.
  • Čtvrtá dovednost si po zásluze získala největší oblibu – střelba ze vzduchovky, na stejně vyrobený terč z polystyrenu jako pro nože, je moc zaujala. A dokonce pak stříleli i dospělí návštěvníci párty. Tady jen pozor na dobré umístění terče, aby se nemohlo nikomu nic stát. A to ani v okolních zahradách apod. Já jsem nebezpečí ještě eliminoval nařízením, že je třeba střílet jedině vleže z vojenské celty, čímž jsem zamezil možnosti, že budou děti střílet na různé strany.

imagemparty004

  • Páté přetahování lanem bylo krátkým ověřením síly nakonec a pak už se šlo …

Poklad

… na poklad. Před začátkem oslavy, když ještě nebyl doma ani oslavenec, jsem zakopal na zahradě starou plechovou krabici s dárky Minecraft pro každého účastníka oslavy. Místo jsem označil hlavičkou Creepera a dobře zamaskoval.

Na dárky mi skvěle svou nabídkou posloužil www.fantasyobchod.cz, kde mají řadu zajímavých Minecraft dárků. My jsme zvolili klíčenky, ale je možno samozřejmě zakopat i jiné Minecraft drobnosti a dárky.
Po skončení her jsem děti vyzval, že se nyní musí spojit a společně najít poklad. To je vždy populární a tak se děti rozprchly po zahradě, poklad našly a s velikou slávou vykopaly. Radost se ještě zvětšila, když zjistily, že je tam pro každého jedna klíčenka a tak dárek dostane nejen oslavenec, ale i každý účastník párty.

imagemparty001

Dort

Vyvrcholením narozenin byl Minecraft dort, na kterém jsme si v rámci předávání dárků oslavenci všichni moc pochutnali. Promazané piškotové těsto bylo doplněno navrchu hlavou Creepera z bílého a tmavého hroznového vína.

imagemparty003

A na závěr došlo i na sestřelování balónků, které díky heliu krásně létaly…

Další inspiraci najdete hojně po internetu ale nejvíce proveditelné  a dostupné věci bych vypíchl ještě zde: 

 

 

Přidat komentář

Sarden - internetový magazín o sci-fi a fantastice  /  šéfredaktor: Monika Slíva Dvořáková  /  zástupce šéfredaktora: Tereza Kadet Kadečková / webmaster: Petr Šimčík / ISSN: 1805-2711 / administrace

 

Ilustrace v hlavičce Stefan Keller na Pixabay