LITERATURA: Čtení na víkend 3

Článek od: Martin Stručovský - 29.03.2013

Lži Lockeho Lamory – Scott Lynch 

Co si budeme nalhávat, v téhle zatraceně dlouhé zimě je každý z nás myšlenkami někde jinde. A nejčastěji asi někde u moře. Přesně do tohohle prostředí se hodí, coby knižní společník, románová prvotina Scotta Lyche – Lži Lockeho Lamory.

Příběh, který v sobě geniálním způsobem mixuje zlodějskou fantasy, gangsterku a poetiku fiktivního městského státu Camorr, připomínající už na první pohled Benátky z dob renesance.

Vraždy na molu – Ken Bruen

Moje drahá kolegyně Slíva vám tu před týdnem doporučila drsnou školu ze severu. No já na ní navážu, jen se přesunu do neméně chladného Irska. Právě to je domovem bývalého gardisty Jacka Taylora.

Jeho prvním případem je najít ztracenou holku a vraha labutí a můžete si být jisti, že to bude fakt zábava. Pro milovníky detektivek a lidi, kterým nevadí, že hlavní hrdina většinu děje přemýšlí o životě, čte a střídavě pije whisky a Guiness, je tohle čtení jako dělané.

Hustej nářez – František Kotleta 

Kniha, která kdysi odstartovala jednu mánii, určitě stojí za připomenutí. Už jen kvůli faktu, že její nejmladší sourozenec už pár dní láme rekordy v prodejnosti.

O co vlastně jde? Takže – Země je napadena mimozemšťany, lidi zotročeni a jedinými možnými zachránci se stává banda upírů. Zní to šíleně, je to šílené. Ale čte se to dobře a kdo má rád dobrou akci, hlášky a nevadí mu trocha sexu, ten bude chrochtat blahem.

Přidat komentář