PR+CENY: Hledá se autor bestselleru: soutěží 223 pohádek.

Článek od: Anonym - 06.03.2013

Hledá se autor bestselleru: soutěží 223 pohádek. O vítězi rozhodne veřejnost a kulturní redaktoři.

PRAHA, 1. března 2013 – Ve třetím ročníku soutěže Hledá se autor bestselleru se utká 223 literárních děl od dosud nepublikovaných autorů. Uzávěrka pro všechny zapálené psavce bez rozdílu věku proběhla ve čtvrtek o půlnoci. Po interním výběru patnácti finalistů v Nakladatelství Fragment odstartuje 12. března na www.hledaseautor.cz hlasování veřejnosti a odborné poroty. Prvních pět „moderních pohádek pro dospělé“ publikuje Fragment ve společné e-knize.

Soutěž se s úspěchem opakuje už třetí rok. Dosud jejím vítězům vyšly publikace Hledá se autor bestselleru – Povídky 2011 a O vztazích s humorem – Hledá se autor bestselleru 2012. Letos přišel Fragment s neotřelým zadáním „moderní pohádky pro dospělé“. „Od soutěže si slibujeme objevení nových talentů, proto jsme tentokrát vybrali žánr, který, ačkoli v něm vidíme potenciál, na českém knižním trhu dosud chybí. Chtěli jsme tím všem, kteří rádi píší, dát příležitost vytvořit netradiční text a projevit svou originalitu,“ uvedl spolumajitel Nakladatelství Fragment Pavel Nýč.

Vítěz prvního ročníku soutěže Jiří Drašar vydal loni na jaře ve Fragmentu vlastní knihu Cesta ohněm a jiné povídky. Podaří se na sebe upozornit někomu z letošních účastníků? „Je vidět, že pohádkové téma zaujalo široké spektrum potenciálních spisovatelů. Příspěvky nám posílali ženy i muži všech věkových kategorií ze všech koutů republiky. Většina příběhů vychází z reálného prostředí s přidanými prvky fantasy a sci-fi, oblíbeným motivem jsou také nadpřirozené jevy známé z tradičních pohádek,“ shrnul první dojmy Pavel Nýč.

Nyní vybere Nakladatelství Fragment 15 nejpůsobivějších prací a 12. března uveřejní jejich první třetiny na www.hledaseautor.cz. Každý návštěvník webu hlasuje pro svých pět favoritů. Svůj žebříček sestaví také čtyři kulturní redaktoři – Kateřina Farná z Práva, Klára Kubíčková z MF Dnes, Petr Fischer z České televize a Stanislav Šulc z E15. Po týdnu budou odtajněny další třetiny deseti pohádek, které získají u poroty a veřejnosti nejlepší hodnocení. Nové hlasování rozhodne o pěti vítězných autorech, jejichž texty vydá v květnu Fragment ve společné elektronické knize.

Přidat komentář