PR+LITERATURA: Imogen Robertsonová, Nástroje temnoty

Článek od: Anonym - 15.01.2013

Nejmocnější rody skrývají ta nejděsivější tajemství:

Imogen Robertsonová NÁSTROJE TEMNOTY

Dlouho očekávaná řada prvotřídních historických příběhů s detektivy amatéry – madam Harriet Westermanovou a anatomem Gabrielem Crowtherem – konečně přichází!

První kniha série Harriet Westermanová a Gabriel Crowther.

Detektivní příběh situovaný do Anglie druhé poloviny 18. století.
Thornleigh Hall, sídlo sussexského hraběte, dominuje svému okolí. Jeho dědic je nezvěstný a rodina, kdysi plná života, nyní sestává z ochrnutého starce, přivdané bývalé tanečnice a alkoholem nasáklého druhorozeného syna. Moc rodu ovšem přetrvává.
Impulsivní Harriet Westermanová, majitelka sousedního sídla, najde na okraji svého pozemku tělo zavražděného muže, který má u sebe prsten s pečetí Thornleighů. Zločin volá po spravedlnosti. Harriet přiměje ke spolupráci samotářského a podivínského anatoma Gabriela Crowthera. Ve stejný den je ve svém londýnském obchodě s hudebninami zavražděn Alexander Adams, vdovec a otec dvou malých dětí. Po jeho smrti se příběh vrací zpátky do Sussexu a odhaluje hluboké tajemství.

Imogen Robertsonová kombinuje ve svém debutu napínavou atmosféru knih Daphne du Maurierové s přesvědčivými detaily stylu Tess Gerritsenové. Děj se přesouvá ze salonu do pitevny, z kavárny do venkovské krčmy. Obě hlavní postavy, Harriet Westermanová i Gabriel Crowther, mají vynikající postřeh a svérázné názory, čímž vdechují tomuto strhujícímu historickému thrilleru opravdový život.

pevná vazba s přebalem / 384 stran / 348 Kč / vychází také jako e-kniha

„Debut, který činí extrémně dobrý dojem… Robertsonová v něm s velkou vervou vypráví příběh o žárlivosti, nenasytnosti a krutosti mezi vyššími kruhy. Činí tak s lehkostí, a co je nejlepší, nezatěžuje při tom čtenáře přemírou suchého dějepisu.“  The Times

Imogen Robertsonová (* 1973) studovala ruštinu a němčinu v Cambridgi, a než začala psát „na plný úvazek“, režírovala televizní a rozhlasové pořady. Píše také poezii. S počáteční částí Nástrojů temnoty – svého prvního románu – vyhrála v roce 2007 soutěž deníku Daily Telegraph „Prvních tisíc slov románu“. To ji inspirovalo k dokončení příběhu. V roce 2005 se jí dostalo také čestného uznání v Národní soutěži poezie. Žije v Londýně pohromadě se spoustou knih a violoncellem.

Další dobrodružství Harriet Westermanové a Gabriela Crowthera vychází v květnu 2013.

Přidat komentář