PR+LITERATURA: Tučka i Kolbaba vydají knihu

Článek od: Anonym - 06.12.2012

Po roce od vyhlášení výsledků prvního ročníku literární soutěže magazínu FANZINE.cz, Fantastická povídka, vychází dvěma finalistům knižní debut; městská fantasy Daniela Tučky a fantasy z herního světa Asterionu od Radovana Kolbaby.

„Právě v době, kdy jsem uspěl ve Fantastické povídce (po vyhlášení finalistů a vítězství v prvním kole) se na mě obrátili s nabídkou napsat knihu, přičemž věřím, že právě úspěch ve Fantastické povídce mi otevřel dveře,“ řekl Radovan Kolbaba, který loni uspěl v literární soutěži pro dosud neobjevené talenty v žánrech sci-fi, fantasy a horor hned se dvěma povídkami.

Kolbabovi tento měsíc vychází kniha s názvem Pevnost zoufalství.  Odehrává se ve světě Asterionu, tedy světu pro hraní her na hrdiny podobně jako například Dračí doupě.  Z jeho prostředí také čerpá už osm knih od Zbyňka Kučery Holuba a Jana Galety. A brzy přibudou dvě další: od Haniny Veselé a právě od Kolbaby.

„Samotné psaní mi zabralo kolem půl roku. Během dalšího půl roku jsem ale knihu různě přepisoval a opravoval podle vlastního uvážení i podnětů zvenčí,“ dodal Radovan Kolbaba.

Druhým finalistou Fantastické povídky 2011, kterému už 5. prosince vychází román, je Daniel Tučka. Jeho Umrlčí tanec žánrově spadá do městské fantasy a odehrává se tak v nočních klubech i středověkých hostincích, v městských parcích a hřbitovech či za hradbami na bitevních polích.

Tučka před rokem se svou povídkou Na věčnou památku vybojoval 8. místo ve Fantastické povídce, Kolbaba s povídkou Planeta získal loni Cenu poroty a celkové 5. místo, do finále soutěže se ale dostal také s povídkou Rozsévač smrti, která získala 12. pozici. Vítězem prvního ročníku soutěže se stal Martin Vondráček s povídkou AI, to bolí. Letos zvítězil Tomáš Řezníček se sci-fi Zpackaná mise.

Pro editory: Literární soutěž Fantastická povídka vyhlašuje každoročně od roku 2011 žánrový magazín FANZINE.cz, který se specializuje na sci-fi, fantasy a horor.

Přidat komentář