PR+LITERATURA: Anne Plichotová a Cendrine Wolfová, Srdce dvou světů

Článek od: Anonym - 03.12.2012

Tisková zpráva ze dne 29. listopadu 2012:

Nakladatelství JOTA právě vychází novinka z ediční řady Beletrie pro děti a mládež: Anne Plichotová a Cendrine Wolfová, Oksa Pollocková: Srdce dvou světů (kniha třetí).

Necelý rok po vydání Lesa zbloudilých vychází 3. díl série o Okse Pollockové, jenž byl fanoušky netrpělivě očekáván. Příběh Oksy je dlouhý a seznam zemí, kde se dobrodružství Kouzelnosti Mladší odehrávají, neustále roste.

Zemětřesení, výbuchy sopek, přívalové deště…

Země puká ze všech stran! Oksa a rodina Pollockových prchají z Londýna zaplaveného rozbouřenými vodami Temže, aby našli Bránu do Edéfie, magické země svých předků. Je to jediná šance, jak nastolit rovnováhu světa…

Okse, Kouzelnosti Mladší, začíná nebezpečné pátrání, při němž je nucena spojit se s Felony, nepřáteli na život a na smrt, kteří jen čekají na chybu, aby ji mohli zradit. Naštěstí má kolem sebe dobré lidi: úžasnou babičku Dragomíru, tatínka Pavla, jenž se ve vzteku proměňuje v draka, dva kluky, Gustu a Tugduala, kteří soupeří o její srdce, a samozřejmě věrné Foldingoty, Nešiku, Luštěnky a všechny ostatní podivuhodné bytosti…

Po tisíci různých nástrah a zvratů se Oksa dostane k tajnému vstupu do Edéfie. Ale aby ho překročila, musí zaplatit strašlivou cenu. A odvážit se do neznáma: co bude na opačné straně Brány?

Srdce dvou světůje strhující vyprávění, rychle se čte, protože spěcháme, abychom se dozvěděli o dalším dobrodružství Kouzelnosti Mladší.

Oksa Pollocková dobyla celou Evropu. Od vydání prvního dílu v roce 2010 se dobrodružství mění v sen. Francouzského tisku se zmocnila „pollockmánie“, během několika měsíců se prodalo téměř sto tisíc výtisků, Oksa má vyjít ve dvaceti zemích. A hlavně už se píše scénář k filmu!

Více o Okse, čarodějce a nindže v jednom, zjistíte na www.oksa.cz!

pevná vazba s přebalem / 336 stran / 348 Kč

Oksa Pollocková, hrdinka šestidílné knižní série, je dílem dvou nadšených francouzských autorek, Anne Plichotové a Cendrine Wolfové. Jejich společnou vášní jsou knihy a imaginární svět. Cendrine Wolfová však prozrazuje, že Oksa je jistou projekcí jejích vlastních pocitů z dětství, způsobu, jakým jako malá nazírala na svět.

První vydání knihy mělo takový úspěch, že se brzy začalo šířit po celém světě. Už na začátku oficiální publikace úvodní části knihy se objevila Oksa Pollock ve Francii mezi pěti nejprodávanějšími knihami s celkovým nákladem 101 000 výtisků pro první dva díly. Pollockmánie zasáhla už i Německo a šíří se do dalších zemí. Brzy se nadšení čtenáři budou moct s novou hrdinkou Oksou setkat také na filmových plátnech.

Oksa je úžasná knížka pro děti, plná imaginace, která nabízí originální únik z běžného světa. Čtenáři ale zdaleka nemusí být jen děti… a taky nejsou! Protože tenhle krásný pohádkový svět si získá i nejednoho dospělého.

Již vyšlo:

Přidat komentář