PR+FILM: Film Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část naplnil kina

Článek od: Tomáš Apeltauer - 20.11.2012

Poslední díl filmové ságy tento víkend vstoupil do českých ve čtvrtek 15. listopadu hned po půlnoci a už nyní může hlásit překonání rekordu v návštěvnosti – za první víkend jej vidělo 213 280 diváků.

To znamená nejúspěšnější start letošního roku, kdy druhé místo drží bondovka Skyfall s 116 447 diváky. A v historických tabulkách se pátý díl Twilight ságy zařadil hned za Harryho Pottera. Už teď je tedy jasné, že pátý díl série překoná v celkové návštěvnosti své předchozí díly. Nejúspěšnější z nich, Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část, vidělo v kinech celkem přes 319 000 diváků a to je meta, kterou poslední díl překoná za pár dnů..

Pro Bontonfilm je to příjemné zjištění. „Současná tabulka ukazující výsledky prvních víkendů nás těší – v první pětici jsou tři filmy, které Bontonfilm distribuuje. Vedle filmu Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část jsou to snímky Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka a Doba ledová 4: Země v pohybu.“ komentuje výsledky za Bontonfilm ředitel filmové distribuce Ondřej Kulhánek. A v žertu dodává: „Skoro to vypadá, že čím je delší název filmu, tím více diváků do kina přiláká.“

Přidat komentář