AKCE: Guy Gavriel Kay o víkendu v Praze

Článek od: Anonym - 04.10.2012

Autogramiáda k příležitosti vydání románu Pod nebesy proběhne v Paláci knih Luxor (Václavské náměstí 41, Praha 1) v sobotu 6. října 2012 od 15:00.

Nenechte si ujít jedinečné setkání se světoznámým spisovatelem. Na programu je beseda s autorem zakončená autogramiádou.

Guy Gavriel Kay se nechal inspirovat slávou dávné čínské dynastie Tchangů a propojil dějiny s fantazií do díla, které je nesmírně působivé dějově i citově.
Pod nebesy je román s obrovským vypravěčským rozmachem, který však stejně dobře zachycuje i důvěrné podrobnosti živých postav na nezapomenutelných místech a v nezapomenutelných dobách.

Šen Tchaj je synem generála, který před dvaceti lety vedl vojska Kithájského císařství do poslední války proti jejich západním nepřátelům z Taguru. U odlehlého horského jezera tehdy padlo v bitvě čtyřicet tisíc mužů z obou stran. Sám generál Šen Kao zemřel nedávno. Tchaj chtěl uctít jeho památku, a tak strávil dva roky o samotě, obřadným oplakáváním otce na někdejším bojišti, mezi duchy padlých, a přitom ukládal nepohřbené kosti vojáků k odpočinku. Jednoho jarního rána se dozvěděl, že jeho čin nezůstal bez povšimnutí. Bílá jadeitová princezna z Taguru mu poslala dvě stě padesát sardských koní a doprovodný list, v němž píše, že dar je oceněním jeho odvahy a toho, jak uctil mrtvé.

Když někomu dáte jednoho z proslulých sardských koní, je to veliká pocta. Když mu jich dáte pět nebo šest, pozvednete ho nad ostatní a přinesete mu žárlivost a závist, ba možná i smrtelné nebezpečí. Dvě stě padesát, to je nepředstavitelný dar, který by byl snad příliš i pro císaře. Tchaj se vydává k východu, k oslnivému, nebezpečnému císařskému sídelnímu městu, a od osamělosti u horského jezera se vrací zpět ke svému životu, který je však provždy změněn.

Pod nebesy /Under Heaven/
Kay, Guy Gavriel

Nakladatel: Argo
Překlad: Richard Podaný
Obálka: Larry Rostant
Redakce: Oldřich Vágner, Hana Musilová, Milan Dorazil
Rok vydání: 2012
Počet stran: 480
Rozměr: 150 x 210
Provedení­: hardback
Cena: 398 Kč

Přidat komentář