PR+CON: Japonský komiks vládne českým čtenářům

Článek od: Anonym - 27.07.2012

Manga vládne světu. Úspěšné japonské komiksy svými prodeji mnohonásobně převyšují i takové tituly, jako jsou Batman, Superman či Spider-Man. A to nejen v okolních zemích, ale i v našich knihkupectvích. Manga prostě vládne nejen světu, ale i naší republice. Tomu nasvědčuje nejen stále rostoucí počet manga publikací, ale i počet akcí, které jsou mířeny na fanoušky mangy a anime. Akcí, které mají nevídané návštěvnosti. Pořádají se v Praze, Brně i Bratislavě. Ty menší počítají příchozí v tisících, ty větší už v desetitisících!

Jednou z úspěšných a zavedených akcí u nás je i Advik – pražské setkání všech příznivců japonské, nejen komiksové, tvorby... ale i japonského stylu života. Od čaje až po kaligrafii. Od kreslení až po populární cosplay – vyrábění efektních kostýmů na základě oblíbených seriálů a komiksových sérií. 

Na této akci se objeví i nakladatelství Crew, které je dlouhá léta jedním z největších komiksových vydavatelů u nás - a teď k nám přináší i to  nejslavnější a nejpopulárnější z mangy. Pod značkou Crew můžete najít jeden z největších světových hitů, akčního Naruta (prodeje přes 130 000 000 výtisků), mystický thriller Death Note – Zápisník smrti (zfilmované a plánuje se americká verze), mafiánskou temnou romantiku Crying Freeman - Plačící drak (dílo japonské ikony Kazue Koikeho)... a teď se objevil i duchařský Bleach, jehož druhý díl se pokřtí právě na Adviku. Bleache se prodalo jen v Japonsku 72 000 000 výtisků, vznikl podle něj čtvrtý nejoblíbenější anime seriál, čtyři celovečerní filmy a sedm rockových muzikálů.

Už sedmý ročník Adviku se bude konat celé čtyři dny, od 26.7.12 do 29.7.12 v KC ZAHRADĚ – a program Crwe tam najdete v sobotu, od 15.00 v Manga salonu.

Advik se koná v KC Zahrada na Praze 4 a program Crwe je na řadě v sobotu 28. 7. 2012 od 15.00 hod. Manga je ve světě i u nás jednoznačně nejpopulárnějším komiksem. Prodeje mangy mnohonásobně převyšují i takové tituly jako jsou Batman, Superman či Spider-Man.

Nakladatelství Crew na Adviku pokřtí druhý díl duchařské mangy Bleach, kterého se v Japonsku prodalo 72 mil. kusů a vznikl podle něj 4. nejoblíbenější anime seriál, 4 celovečerní filmy a 7 rockových muzikálů. Crew aktuálně vydává v Česku to nejslavnější a nejpopulárnější z mangy. Japonské komiksy začala vydávat v květnu 2011 a dnes je největším vydavatelem kvalitní mangy u nás. Za posledních 12 měsíců tu vyšlo 20 pravých mang, z toho 12 titulů v Nakl. Crew.

Pod značkou Crew najdete jeden z největších světových hitů, akčního Naruta (v Japonsku prodeje přesáhly 130 mil. výtisků), mystický thriller Death Note - Zápisník smrti, mafiánskou temnou romantiku Crying Freeman - Plačící drak a nově i Bleache. Titulky viz přílohy.

Těšíme se na setkání na Adviku!

Margareta Vojtková

Přidat komentář