HRY: Novinky z herního světa za březen

Článek od: Štěpán Jura - 11.04.2012

Na Sardenu nově zavedená sekce Hry bude mít kromě recenzí nově vyšlých her či románů z herních světů i jednu funkci navíc. Budeme se vás snažit každý měsíc v krátkém shrnutí informovat o důležitých informacích ze světa sci-fi a fantasy her. První novinky za březen čtete právě teď.


Vyšel třetí Mass Effect

Po letech čekání jsme se konečně dočkali vyvrcholení příběhu velitele Sheparda a jeho boje za záchranu galaxie v posledním díle trilogie Mass Effect. Zde není moc co vykládat, pro více informací je tu recenze, na které jste se podíleli i vy, někteří čtenáři Sardenu.


Oznámení Assassin‘s Creed 3

Ubisoft oznámil třetí plnohodnotný díl Assassin‘s Creedu. Byť má vyjít až 30. října 2012, už teď nasadili v Ubisoftu slušnou mediální masáž. Na internetu je už opravdová hromada obrázků přímo ze hry, concept artů i videí.

Hlavní změna je, že se přesuneme z Evropského středověku do Ameriky v době, kdy kolonie bojovaly o svoji samostatnost proti Britům. Bylo sice známo hodně dlouho, že Odhalení je poslední díl se starými hrdiny Eziem a Altairem, ale takový skok snad čekal málokdo. PS: Američané jsou samozřejmě ti hodní, takže si každý jistě domyslí, na který obrovský trh bude hra hlavně určena.

Už teď jsou známé minimálně tři speciální edice a nutno říci, že nejobsáhlejší Freedom Edice bude vskutku nabušená - čtvrtmetrová figurka hlavního hrdiny, artbook, steelbook, kožený deník George Washingtona, litografie a samozřejmě DLCčka.

Třetí AC vyjde sice ještě za hodně dlouho, už teď mi však pár věcí vadí. Bojím se o hratelnost v období, kdy jsou střelné zbraně na každém kroku. Vadí mi, že Ubisoft vysloveně kašle na PC hráče a oznámil nám, že si máme k počítači pořídit gamepad, pokud si chceme AC III pořádně zahrát, a už tři čtvrtě roku před vydáním jsou známé DLC, což osobně považuji za nemorální hnus.

PS: O Desmonda Milese a linii z budoucnosti se není třeba bát. Byť se o ní tolik nemluví, ve hře bude.


Vyšlo Kinect Star Wars

Co říct více? Star Wars dobývá i Kinect. Jestli to je to dobře či špatně, ukáže až čas.


Příběhový trailer RPG verze Hry o trůny

Je to pár měsíců, co vyšla strategie, mluví se o onlineovce a brzy už rodinu PC her rozšíří nové RPG, k němuž teď vyšel příběhový trailer. Grafika nevypadá nějak extra k světu, což by v dnešní době mohlo hru stát hodně potencionálních hráčů, ale dýchá z něj atmosféra a stylizace ze seriálu. Snad nakonec hra neudělá své předloze ostudu.


Vyjde Gothic Complete Collection

Comgad plánuje vydat Gothic Complete Collection. Podle názvu a obalu je snad všem jasné, o co se jedná. Kompletní první tři díly série od Piranha Bytes, jmenovitě tedy: Gothic 1, Gothic 2, Gothic 2: Night of Raven, Gothic 3, Gothic 3: Forsaken Gods. Nepříliš povedený Gothic IV s datadiskem v setu nebude (dělali ho jiní lidé). Součástí balení bude i komunitní patch a stostránkový tištěný artbook (jeden z důvodů, proč si jej koupit, i když staré Gothici máte).

Tato kolekce starých dílů Gothicu vyjde už 20. dubna za příjemné pětikilčo. Snad se to dostane i k mladším hráčům, ať vidí, že pořádné RPG není o grafice a animačkách.

 

 

 


Oznámení Dragon Age 3

Už nebudou žádná DLC pro Dragon Age 2 ani oznámený přídavek Exalted March. Takže sliby o „spoustě rozšiřujícího obsahu“ nakonec skončily na dvou DLC (nepočítáme-li věci ze Signature edice).

V Bioware samozřejmě nepřestali na DA2 dělat jen tak z legrace, ale proto, aby měli volné ruce pro plnohodnotné pokračování Dragon Age 3. Zatím se toho moc neví, pouze Mark Darrah (výkonný producent  pro Dragon Age) vydal vcelku vtipné prohlášení, v němž sdělil, že analyzují své staré hry a hledají v nich nové možnosti. Někteří lidé asi slavný Copolův citát: „Vykrádej jen ty nejlepší,“  pochopili po svém.


Drew Karpyshyn opustil BioWare

Po 12 letech opouští řady Bioware scenárista a spisovatel Drew Karpyshyn. Osoba, která stála za tím, co vždycky bylo pro RPG od Bioware nejdůležitější a zajistlilo jim jejich slávu – za příběhem. Stál za legendárními Knights of the Old Republic, Jade Empire a prakticky stvořil svět Mass Effectu.

„Odcházím, abych mohl soustředit více času a energie na svoje knižní romány a další neherní projekty,“ řekl Karpyshyn, přesto však slíbil ještě dopsat blížící se SW: ToR román.

 


Warhammer 40.000: Dark Millennium nebude MMO

Peníze hýbou světem a platí to i pro svět Warhammeru 40k. THQ pomalu a jistě docházejí peníze, a tak upustili od připravovaného Dark Millennium, jakožto masivního RPG pro více hráčů, ale radši ho vydají jako hru pro jednoho hráče s „robustními digitálními přídavky a komunitními funkcemi“ (Slova Briana Farella, prezidenta THQ, co si pod tím máme konkrétně představit, netuším.). Je to jednoduché, vývoj MMO dnes stojí desítky (stovky) milionů dolarů, a ty v THQ prostě nemají. Svoji W40k hru se však pokusí do světa vypustit i tak – jak ukázal Space Marine, Warhammer 40.000  si svoje zákazníky najde na všech platformách.

Pro nás jako hráče to má alespoň jednu výhodu. Hra vyjde mnohem dříve a nebudeme muset platit žádné otravné měsíční poplatky.

Přidat komentář