PR+LITERATURA: Čarodějka Moire se konečně vrací!

Článek od: Anonym - 29.11.2011

hon-na-lisku-mala.jpg

Hon na lišku: Čarodějka Moire se konečně vrací! A bude drsnější, magičtější a mnohem nebezpečnější!

Říká se, že válka, hlad a cesta ženu zkurví. Snad je to pravda, a můj druh by na to přísahal, ale já nejsem kurva, jsem žoldák, a jen bohové mohou soudit, co je horší. – Hon na lišku

V edici Fanastická Epocha (www.epocha.cz) vychází druhý díl trilogie Písně čarodějky české autorky Petry Neomillnerové pod názvem Hon na lišku.

Petra Neomillnerová (*1970) je jednou z nejúspěšnějších autorek současnosti. Ve své tvorbě se zaměřuje především na fantasy. Její práce se vyznačují nejen velmi čtivým literárním stylem, ale až naturalistickou syrovostí a tvrdostí, a to jak po stránce dějové, tak i v charakterizaci postav. Právě to dává jejím textům nádech opravdovosti. Její hrdinky jsou drsné a skutečné ženy stavící se na odpor pravidlům společnosti. Jsou hrdé, bojovné a nezkrotné. Nikdo nemá šanci jim cokoli přikázat, nikdo je nedonutí udělat něco, co samy nechtějí a nikdo jim nesebere to, co nechtějí dát. Žijí, aby přežily, což ve světech, které pro ně Petra Neomillnerová tvoří, není vždy snadné. O to je to však zajímavější.

Anotace:

Čarodějka Moire byla zvolena představenou Bratrstva, ale stejně pevné jsou její vazby k Layele, sektě válečných čarodějů. Přesto není šťastná. Vztah s Desmondem, jejím přítelem a milencem, prochází těžkou zkouškou, navíc čelí neustálým útokům ze strany neznámého nepřítele. 
I proto se Moire rozhodne zúčastnit bojů v Posensku. Čarodějka, nejistá si sama sebou, zuří a její hněv si nezadá s řáděním živlů.
Na sérii povídek o Moire a Desmondovi a na román Nakažení navazuje Petra Neomillnerová knihou Hon na lišku, další temnou fantasy, která je zároveň prostřední částí trilogie Písně čarodějky.

Info o knize:

Moira1.jpg

Autorka: Petra Neomillnerová
Originální název: Hon na lišku (Písně čarodějky 2)
Obálka: Roman Kýbus
Formát: paperback, 145x205 mm
Počet stran: 280
Cena: 259 Kč
Nakladatel: Epocha
Edice: Fantastická Epocha
ISBN: 978-80-7425-120-7

Z cyklu Písně čarodějky již vyšlo:

Válka čarodějů začíná… Zvítězí-li ve volbách do Velké rady opět Ignácius, půjde o život nejen čarodějce Moiře, ale i jejím nejbližším přátelům. Ignácius ve své touze po moci a bohatství se neštítí použít jakýchkoli prostředků. A nepohodlné svědky je nejjistější umlčet… Zkáza je, zdá se, neodvratná a zničujícím způsobem zasáhne cech čarodějů i celé království. Přežijí jen ti nejsilnější…

První díl trilogie Písně čarodějky vydalo nakladatelství Fantom Print.

Přidat komentář