FILM: Siriusovy Filmové novinky 4

Článek od: Martin Stručovský - 24.10.2011

Týden se s týdnem sešel a Sarden vám opět servíruje filmové novinky ze světa filmu, tentokrát se dozvíte více připravovaných pokračováních Transformers, dalším projektu Bryana Singera a nové adaptaci Stephena Kinga...

Bay jako režisér dalších Transformers?

Transformers 3 patří ke kasovním trhákům letošního roku, takže je přirozené, že si studio Paramount přeje další a to rovnou dvojité pokračování, která by se natočila najednou. V současné době se vedou spekulace nad tím, kdo by mohl hrát hlavní roli, protože Shia LaBeouf tvrdil už před premiérou trojky, že do dalšího pokračování už rozhodně nepůjde. Podle prvních zmínek by ho mohl vystřídat Jason Statham.

Účast režiséra Michaela Baye se zdá být také nejistá, protože prohlásil, že by si chtěl od robotů odpočinout. Jak to tak ale vypadá, vyčkává na to, jakou sumu mu nabídne studio.

James CameronMartinův komentář:

Na tvorbě Michaela Baye jsem prakticky vyrůstal a miluju ji. Filmy jako Skála nebo Mizerové jsem viděl několikrát a dovoluji si je pokládat za klasiky akčního žánru. A ačkoliv Transformers 3 byli hodně nadupaný film, který jsem si užil od začátku do konce hlavně díky vymazlené akci, byl bych pro, aby se Bay už konečně věnoval i jiným projektům. Určitě by nechtěl, aby si ho lidé za x let pamatovali někoho, kdo uměl natočit jen film o tom, jak si vesmírní roboti dávali přes držku.

Avatar 2 & 3

A máme tu i novinky ohledně dvou pokračování vánoční pecky roku 2009 od Jamese Camerona. Ten právě píše scénář a natáčet by měl pak oba dva díly najednou. Podle jeho slov se vrátíme nejen na Pandoru, ale podíváme se i do jejích mořských hlubin a na další planety.

Martinův komentář:

Avatar se mi líbil. Sice ne tolik jako Terminátor nebo Titanic, ale kdybych řekl, že jsem si film neužil, tak bych kecal. Na dvojku a trojku jsem tedy rozhodně zvědavý.

Akira

O tom, že studio Warner Bros připravuje hranou verzi nejkultovnější anime jste už určitě slyšeli. Ostatně hlavního hrdinu měli hrát všichni od Leonarda DiCapria (který za filmem stojí jako producent) až po Andrewa Garfielda (zvažovali se ale i James McAvoy nebo James Franco). Prvním obsazeným hercem se však stal Garrett Hedlund (mohli jste ho vidět v Tron: Legacy), který si zahraje postavu jménem Kanedo. Představitel hlavního hrdiny je zatím hádankou. Nicméně zarežíruje si Jaume Collet – Serra s rozpočtem 90 milionů.

Martinův komentář:

Anime ani mangu nevyhledávám, ale z tohohle mám docela strach kvůli rozpočtu 90 milionů, který se mi jeví na velkolepou sci-fi dost málo. Ale třeba budeme příjemně překvapeni.

Bryan SingerDalší projekt Bryana Singera

Tvorbu Bryana Singera prostě žeru. Za sebou má například první dva díly komiksové série X-Men, Superman se vrací, Valkýra. Co film, to perla, takže přirozeně čekám na každý další snímek. Možná jste slyšeli o tom, že v současné době připravuje fantasy snímek Jack the Giant Killer, který bude o Jackovi a kouzelné fazoli. A ačkoliv má plné ruce práce, už si vyhlíží příští projekt. Chvilku to vypadalo, že by mohl natočit remake legendárního Excaliburu Jamese Boormana, ovšem studio Warner projekt zastavilo, takže se Singer musel dívat jinde.

A našel si velmi dobrou náhradu. Pro studio Universal totiž natočí celovečerní Battlestar Galacticu. Ano, čtete správně. Kultovní seriál se podívá na filmové plátno. Podle režisérových slov s ním nebude mít kromě zápletky mnoho společného, a bude víc navazovat na původní seriál z konce 70. let. Scénář už píše John Orloff, který sice na jedné straně stojí za skvělým Bratrstvem neohrožených, ale na druhé straně napsal Legendu o sovích strážcích, a hlavně Emmerichův Anonymus, který příliš velký kasovní úspěch nesklidil.

Martinův komentář:

Ano, protože Singer. Ne, protože Universal, u kterého se bojím čachrů s rozpočtem. Velký otazník dávám nad hlavu scénáristy. Na druhé straně Galactica je natolik silnou značkou, že by mohla přilákat do kin davy lidí. Takže uvidíme.

Affleckovo Svědectví

Je to už nějaký pátek, co se vyrojily informace o tom, že studio Warner Bros chystá adaptaci Kingova románu Svědectví. Tehdy byli hlavouni tolik nadšeni finančními výdělky posledního Pottera, že režii svěřili Davidu Yatesovi (Harry Potter 5-8) s tím, že scénář napíše vrchní prase, nedouk a prznič předloh Steven Kloves (napsal scénář i k Amazing Spider-Man, takže strach je na místě). Jenže hlavouni asi tenkrát byli hodně opilí, probudili se z opice a přemýšleli znova.

A nakonec se rozhodli, že Kingovo Svědectví Yatesovi nesvěří. Místo něj si vybrali Bena Afflecka, který natočil skvělé Gone, baby, gone a ještě lepší Město.

Jen připomenu, že na našem území se taky chystá adaptace Stephena Kinga. Na mysli mám samozřejmě Jsem brána od Robina Kašpaříka.

Martinův komentář:

Sice jsem byl zvědavý, jak se Yates po Potterovi předvede, ale nakonec jsem rád, že Svědectví natočí Ben Affleck. O jeho hereckých kvalitách si můžete myslet, co chcete, ale pokud jste viděli oba zmíněné snímky, tak musíte uznat, že Affleck je mnohem lepší za kamerou než před ní. Otázkou ale zůstává, zda z projektu vypadne i Steve Kloves. Jinak s filmem nemám žádný problém a jsem zvědavý, jak si režisér poradí s žánrem, s nímž zatím nemá žádné zkušenosti. Pokud se předvede podobně jako Kenneth Branagh letos s Thorem, pak bude výsledek určitě skvělý.

Tak to je pro dnešek všechno. Doufám, že jsme vám poskytli nové informace a že si nás nezapomenete naladit opět za týden.

Komentáře

Zajímalo by mě jakou pohádku vykradou pokračování Avataru. Když jednička byla Pocahontas, bylo by asi cool, kdyby v té linii jel dál a Navijci se jeli podívat na Zemi :D

Známkou dobrého štábu je, že se admirál o bitvě dozví až ve chvíli, kdy jí štáb vyhrál.

Přidat komentář