REPORTÁŽ: Vernisáž komiksové výstavy v Táboře aneb Fox-girl v akci!

Článek od: Slayer - 14.07.2011

Běží liška k Táboru, nese pytel plný zázvoru a s ním i Tomáše Kučerovského a Tomáše Prokůpka s celou jejich komiksovou výstavou. Na sobotu 9. července byla ohlášena Vernisáž komiksové výstavy. Naše redakce nesměla u této akce pochopitelně chybět, a tak jsem se jako její zástupce vydal na nenápadný průzkum.

Přesně v 17 hodin se gotický sál Husitského muzea začal plnit zvídavými návštěvníky. Akce začala ve velice svižném tempu za doprovodu úvodního komentáře Honzy Smolíka, jenž se celé akce ujal jako spolupořadatel. Úvodní vtipný monolog svižně ubíhal do doby, než na scénu vtrhla Fox-girl a veškerá tabu pokořila neuvěřitelným způsobem. Mírně rozchechtané publikum se po komickém výstupu Fox-girl nemohlo dočkat hlavního bodu celé vernisáže. A to výstavy a chutného rautu. Nechyběl komentář autorů, příjemný hudební doprovod, který dokresloval pohodovou atmosféru po celou dobu konání.

Shrnuto, podtrženo: Kdo nepřišel, prohloupil a o hodně přišel. Samotné kresby Tomáše Kučerovského, ke kterým Tomáš Prokůpek psal scénář, byly výslednou třešničkou na dortu. Pokud máte rádi komiksy a mrzí vás, že jste prošvihli tuto nezapomenutelnou akci, nezoufejte. Výstava bude otevřena od 10. července do 30. září. Neváhejte a běžte! Třeba potkáte i zmíněnou Fox-girl!

Přidat komentář