AKADEMIE: Dopis Akademie Science fiction, fantasy a hororu 2010 - 2. kolo hlasování

Článek od: richardp - 20.03.2011

Děkujeme všem Akademikům, kteří poslali hlasovací lístky prvního kola. Účelem ASFFH mimo jiné je prosazovat kvalitu, upozorňovat na ni a pomáhat jí. Proto nezaškodí si shrnout, které knihy a osobnosti neprošly do druhého kola 16. ročníku jen těsně, anebo dostaly sice k postupu nedostačující, ale výraz­ný počet hlasů. Uvádíme zde všechny případy, kdy počet hlasů přesáhl zhruba 15 % od všech hlasujících Akademiků. Když si na někoho či na nějaký titul vzpomene při hlasování tolik lidí, určitě to znak kvality je, takže všem, koho se to týká, gratulujeme a přejeme hodně štěstí do budoucna.

Nejlepší SF:

Nejlepší výtvarník:

Adam-Troy Castro: Vyslanci mrtvých (Argo)

Martin Zhouf

Orson Scott Card: Ender ve vyhnanství (Laser-books)

Jan Patrik Krásný

 

Milan Fibiger

Nejlepší fantasy a horor:

Milan Dubnický

Guy Gavriel Kay: Plavba do Sarantia (Talpress)

 

Stephen King: Pod kupolí (Beta)

Počin:

John Ajvide Lindqvist: Ať vejde ten pravý (Argo)

Galerie Nemesis

Nejlepší původní česká nebo slovenská kniha:

Nejlepší editor/redaktor:

Ivan Adamovič (ed.): Vládcové vesmíru (Albatros)

Michael Bronec

Nejlepší povídková sbírka:

Nejlepší nakladatelství:

Juraj Červenák: Kámen a krev (Brokilon)

Albatros

Miroslav Žamboch: Čas žít, čas zabíjet (Triton. E.F.)

Talpress

 

Polaris

 

Hlasovací rutina 2. kola pro nováčky ASFFH (a její osvěžení pro zapomnětlivé mazáky): V jednotlivých kategoriích určete pořadí (čísly vepsanými do čtverečků před položkami) nominovaných děl nebo osobností. Pořadí nemusí být úpl­né (může například při pěti nominacích končit u trojky či jinde, anebo můžete dát jen jedničku svému favoritovi a nikomu dalšímu už žádné pořadí), hodnotící software si s tím poradí. Pokud podle vás v dané kategorii není nic hodno Ceny Aka­demie, buď ji vynechte, anebo napište jedničku (nebo křížek) před Neudělovat. Obě možnosti můžete kombinovat, pokud dáte jedničku některé práci a dvojku Neudělovat, znamená to, že jste pro neudělovat, pokud cenu nedostane Váš kandi­dát.

Získá-li položka Neudělovat nejvíce hlasů, nebude tato kategorie vyhlášena. Nominovaná díla jsou seřazena abecedně, nikoli podle počtu hlasů získaných v 1. kole. A samozřejmě vás srdečně zveme v sobotu 14. května 2011, od 15.00 do 16.20 na slavnostní vyhlášení Cen Akade­

mie SF, fantasy a hororu, které proběhne na Mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy Praze, v Průmyslovém paláci na Výstavišti (střední hala, velký sál).

Richard Podaný
Žižkova 407
250 92 Šestajovice - Praha východ

Přidat komentář