PR: Prohlášení studia Warner Bros. ohledně titulu "Harry Potter a Relikvie smrti – část 1"

Článek od: Redakce - 18.10.2010

Prohlášení studia Warner Bros. ohledne titulu „Harry Potter a Relikvie smrti – část 1“:

Studio Warner Bros. Pictures se rozhodlo uvést film „Harry Potter a Relikvie smrti – část 1“ pouze ve 2D, jelikož 3D verze filmu by se nestihla dokončit v potřebném termínu. Navzdory nejlepším snahám všech zúčastněných není možné dokončit konverzi filmu v nejvyšší možné kvalitě.

Nechceme zklamat fanoušky, kteří už dlouho čekají na závěr této neobyčejné výpravy, a proto jsme se rozhodli uvést film v naplánovaném termínu. Společně s tvůrci filmu věříme, že toto je v dané situaci to nejlepší rozhodnutí a že si diváci Harryho Pottera opravdu užijí.

Producent David Heyman říká: „10 let jsme spolupracovali s Alanem Hornem a celým studiem WB, jejichž prioritou bylo vždy udržet integritu knih Jo Rowlingové v jejich filmové adaptaci. Toto rozhodnutí jen odraží závazek studia dostát svému předsevzetí.“

Režisér David Yates dodává: „Toto rozhodnutí, za kterým jednoznačně stojíme, podtrhává fakt, že pro Warner Bros. je vždy nejdůležitější kvalita.“

Jak bylo naplánováno, druhá část závěrečného dílu „Harry Potter a Relikvie smrti – část 2“ bude do kin uvedena v červenci 2011 ve formátu 2D i 3D.

Iveta Prchalová

Přidat komentář