SLOUPEK: Soutěž recenzentů

Článek od: Jan Pechanec - 04.10.2010

Drazí čtenáři a redaktoři,

dnešním dnem se na pěti webzinech o fantastice spouští již druhý ročník Soutěže recenzentů, kterou minulý rok úspěšně odstartovalo nakladatelství Laser-books a zorganizoval Martin Šust. Soutěž měla úspěch na všech frontách a přilákala nemalé množství mladých i starších recenzentů, čímž splnila svůj záměr. Letos se kromě nakladatelství Laser-books přidala ještě další dvě: Argo a Triton, což zajisté zvýšuje její prestiž, ale zároveň i možnosti přilákat další zástupy čtenářů, kteří se zatím neosmělili sdělit své dojmy a postřehy z přečtených knih ostatním.

Letos jsou pravidla objemnější, ale zároveň férovější, jak vám ukážeme v cyklu textů během tohoto týdne, nicméně velice dobrou představu si uděláte z následujících úvodních slov organizátora soutěže:

Nakladatelství Argo, Laser-books a Triton vyhlašují ve spolupráci s žánrovými webziny druhý ročník Recenzentské soutěže. Každý ze zúčastněných má možnost získat množství recenzních výtisků zdarma a navíc se stát platným členem některé z internetových redakcí, pokud jím samozřejmě už není. Ale to není vše, ti nejlepší obdrží rovněž zajímavé ceny pro vítěze a tzv. skokana. Šanci má tedy každý, ať už do soutěže vstoupí na začátku, nebo až v jejím průběhu.

Období soutěže: 1. 10. 2010 až 31. 3. 2011. Termín vyhlášení výsledků: 25. 5. 2011.

Cílem soutěže je podpořit literární publicistiku publikovanou na internetu a pomoci žánrovým webům najít kvalitní a věrné spolupracovníky. Hledí se pouze na kvalitu a nápaditost recenzí, nakladatelé neočekávají opěvné ódy na své knihy, ačkoli věří, že jakákoli případná kritika bude zcela opodstatněná a odůvodněná.

Každé z nakladatelství si dle svého rozhodnutí vybere nejvýše dva tituly, které se v rámci jednoho kalendářního měsíce nahlásí do soutěže. Během šesti měsíců trvání soutěže tak každé nakladatelství může nahlásit nejvýše dvanáct titulů.

Jak vidíte, nabídka 36 knih během roku je velice lákavá, zároveň však pro zájemce o soutěž vyvstává základní otázka: Kterému webu dám přednost?

Myslím si, že velmi dobrým nápadem může být právě Sarden. Stálice české i slovenské fantastické publicistiky.

A proč? Ptáte se?

Zejména díky letité tradici, otevřeným dveřím do světa placené časopisecké literární kritiky, skvělému a vstřícnému kolektivu, který vám bude v rozvoji vašich recenzentských začátků oporou i vydatnou pomocí. Volba je čistě na vás.

Pokračování zítra (nedočkaví si pak pravidla mohou přečíst na webu soutěže www.soutezrecenzentu.cz ....

Přidat komentář