REPORTÁŽ: Postapocon 2010

Článek od: Petr Simcik - 09.06.2010

Apokalypsa nastala v 15:00 hodin středoevropského času - hezké počasí, jarní lenost a drahé jízdné českých drah zdecimovalo českou obec fanouškovskou, a tak se na knihovní Postapocon, konaný již tradičně v knihovně na Andělu dostavilo jen pár přeživších (galerie ZDE).

Až na tento handicap, který způsobil, že přednášejících bylo zhruba stejně jako fanoušků, proběhl postapokalyptický con v poklidu. Dá-li se tomu tak říkat vzhedem k tématu.

[15:00 +-15min] První, kdo nastoupil před nepočetné osazenstvo, byl Leoš Kyša se svou vyčerpávající přednáškou o tom, jak to s těmi konci světa vlastně je. Dozvěděli jsme se, že jde povětšinou o komerční záležitost vyšinutých pomatenců a to včetně s napětím očekávaného roku 2012. Slabším povahám pro jistotu doporučujeme rozprodat všechen majetek a přihlásit se na serveru Vesmírní lidé a vyčkat příchodu Aštara Šarana, který nás už jednou zachránil.

[15:45 +-15min] Mně naprosto neznámý autor Jan Pohunek se nám jal v daný čas představovat svou prvotinu Polomené světy týkající se magie, techniky a konce světa tak jak ho známe. I přes mírně chaotickou přednášku jsme pochopili o co jde a byli odměněni ukázkou z chystaného díla Temní ilumináti, které se, jak jinak, dotýká apokalypsy. Ano, té co je plánována na rok 2012. Tady snad jen prosím autora, aby se nesnažil mluvit drsně :)

[16:15 +-15min] Svět po pádu je projekt sdružující Postapo LARPisty. Musím říct, že být student (= mít čas) tak neváhám ani minutu. Autor projektu nás provedl úskalími a výhodami Postapo LARPu - bude vám zima, budete mít hlad, všichni vás budou chtít zabít, užijete si to (navíc dle fotky/ek jsou tam i pěkné slečny [I když, teď si vzpomínám, že nám neřekl, zdali jsou zadané.]).

Jelikož byl ještě čas, dostalo se i na Krutou hru, velice zajímavý způsob, jak se nechat zprovodit ze světa. Je to takové rugby s psí lebkou, řetězy a železnými tyčemi (vše samozřejmě v molitanovém provedení.)

[17:00 +-15min] Beseda s Jaroslavem Mosteckým byla pro mě spíš zklamáním. Jaroslav Mostecký totiž během pár minut shrnul postapo ve své tvorbě a nastalo ticho, přerušované otázkami dalšího přednášejícího Dana Storcha. Kdyby byla beseda půlhodinová, nezlobil bych se.

Přišel JWP s kýblem na hlavě.

[18:00 +-15min] Dan Storch nás předem upozornil, že kdo přišel na Mad Maxe, má smůlu a pak hodil na plátno několik libůstek z filmové postapo historie - Svět za sto let, Den poté. Bohužel 45 minut je na promítání, alespoň ukázek, dost krátká doba a tak...

BOOM!
BOOM!
BOOM!


Bomby dopadly a con skončil. Z místa dění, pro Sarden, informoval poválečný zpravodaj Petr Šimčík.

Přidat komentář