SOBOTNÍ FILMOVÁ SRDCOVKA

Článek od: Redakce - 17.06.2023

Když se řekne skvělý film, mezi prvními, co mě napadnou, jsou Tři billboardy kousek za Ebbingem. Tento film, režírovaný Martinem McDonaghem, je neuvěřitelně silný a dojemný, s nezapomenutelnými výkony hereckého obsazení. Je to jeden z těch filmových zážitků, které vás nenechají chladnými a o kterých dlouho přemýšlíte.

Příběh filmu se odehrává ve fiktivním městečku Ebbing v Missouri, a sleduje život Mildred Hayesové (hraje ji skvělá Frances McDormand), která se rozhodne použít tři staré reklamní billboardy k vyvolání veřejného tlaku na policii, aby vyřešila vraždu její dcery. To však způsobí rozruch v malém městečku a vyvolá konflikty mezi různými postavami.

Tři billboardy kousek za Ebbingem je skvěle napsaný a provokativní film, který se nebojí pojednat o těžkých tématech, jako je ztráta, násilí a spravedlnost. Je naplněn emocemi a dokáže vás zasáhnout přímo do srdce. Autentické dialogy jsou plné černého humoru a přitom jsou hluboce lidské. Zároveň výborně pracují s vykreslením postav, které jsou komplexní a mají své vlastní motivace a dilemata.

Frances McDormand je ve filmu naprosto brilantní. Její výkon je plný síly a autenticity. Dokáže přenést na diváka emocionální bolest a rozhodnost Mildred Hayesové. Její postava je silnou a nekompromisní ženou, která se nebojí postavit se systému a bojovat za spravedlnost. McDormand vystupuje s takovou sílou, že vás vtáhne do příběhu a necháváte se vést jejími emocionálními výbuchy i tichými okamžiky introspekce.

Podpora hereckého obsazení je také vynikající. Woody Harrelson hraje náčelníka policie Willoughbyho, který má své vlastní démony a snaží se urovnat situaci. Sam Rockwell je pak v roli neotesaného policejního důstojníka Dixona, který prochází složitým vývojem. Je to film plný vynikajících hereckých výkonů.

Režie Martina McDonagha je precizní, což se projevuje ve skvělém tempu. Ovládá vynikající dramatické zvraty, které vás udržují v napětí až do samého konce, což já sám u filmu nečekal. A právě ten konec je nezapomenutelný. Tři billboardy kousek za Ebbingem nabízí závěr, který je silný. Je to ukázkový příklad toho, jak dobře napsaný a zrežírovaný film dokáže diváka emocionálně pohnout a přimět ho k zamyšlení. Těšte se na úchvatné herecké výkony, parádně napsaný scénář a přesvědčivou atmosféru, která z těch dvou věcí vyplývá. Osloví vás na mnoha úrovních a zanechá silné dojmy ještě dlouho poté, co doběhnou závěrečné titulky.

 

autorem článku je
Vojtěch Mokrý

 

Přidat komentář