KOMIKS: Kore Jamazaki, Čarodějova nevěsta 2

Článek od: Ivet Křenková - 07.08.2018

Koupit si na zvláštní mytologické aukci mladičkou Čise bylo snad to nejlepší, co čaroděj Elias kdy mohl udělat. Je to ale tím nejlepším i pro ni? 

Čise už si pomalu zvykla na nové obydlí a po vyřešení případu s temnou usazeninou v kočičí říši se začíná učit nová kouzla a čáry. Ještě aby ne – magické energie má na rozdávání. Všechno má ale i svou temnou stránku. Čise si zatím neuvědomuje, že její hubené tělíčko takový nápor brzy přestane zvládat a je tak ve vážném ohrožení, i když skrze svůj talent pomáhá lidem kolem sebe. Elias už je ale o krok napřed a má plán, díky kterému nebude Čise muset po každém sebemenším čarování odpočívat několik dní, aby se zotavila.

Zatím ale není ten správný čas situaci řešit, u místního kostela řádí velký černý pes a lidé opět potřebují pomoc. Aby toho nebylo málo, dvojici se do cesty připlete tajemný kouzelník a jeho neodbytná asistentka, která Čise a Eliasovi jen ztěžuje práci.

Druhý díl „holčičí“ mangy od Kore Jamazaki ještě více odbíhá od slibované romantiky a ubírá se směrem k hororu, což ale vůbec nevadí. Autorka opět ukazuje, že nápaditost jí nechybí a odkrývá další záhady magického světa kolem dvou hlavních hrdinů. Seznámíme se tak například s nádhernou královnou víl a jejím trhlým manželem a na místním hřbitově jednomu psovi dojde, že je opravdu psem.

I když je odhalování dalších střípků z čarovné říše docela zábavné, postavy brzy přejdou jen k plnění různých nebezpečných úkolů, které působí trochu jednotvárně a čtenáře odvádějí od toho, co jej skutečně zajímá. V tomto případě je to stav Čise a Eliasův tajný experiment, který ji má vyléčit, aby se pod tíhou veškeré magie nerozpadla.

O hlavních postavách se nedozvídáme téměř nic nového, zato se ale objevují postavy nové a začíná být malinko náročné se v nich orientovat. Díky bohu, že podivný čaroděj a malá čarodějka jsou sami o sobě natolik zajímaví, že odbočky od jejich osobních příběhů prozatím tolik nevadí. Elias je tajemný jako hrad v Karpatech a Čise je na hlavní hrdinku hrozně poslušná, netečná a zranitelná, což působí svěžím dojmem.

Autorka upouští od roztomilých a vtipných nákresů, které v první Čarodějově nevěstě přidávala k začátkům kapitol. Zato si ale více dává záležet na detailech a kresba mnohdy temnotu příběhu skvěle odráží. 

Dalo by se říct, že druhý díl Čarodějovy nevěsty příběh nikam dál neposouvá. Zčásti je to bohužel pravda. Na druhou stranu, Kore Jamazaki ukazuje, že není úplně nevinná a dokáže se pustit i do nechutností a zvláštností, se kterými se hlavní hrdinové musejí vypořádat. Navíc v první i druhé části pomalu odkrývá záporná postavu, která zřejmě v příběhu odehraje svou roli, jen si na to budeme muset ještě chvíli počkat. 

Čarodějova nevěsta 2

Scénář a kresba: Kore Jamazaki
Nakladatelství: Crew
Překlad: Anna Křivánková
Vazba: brožovaná
Rok vydání: 2018
Počet stran: 184
Cena: 199 Kč
 

Přidat komentář