KOMIKS: Modrá Crew 3: Okko

Článek od: frankie - 27.09.2017

Modrá Crew – čtvrtletník vyznačující se minimálně stovkou barevných stran, uzavřeností příběhů v maximálně dvou číslech a hlavně, předplatitelé si sami určují, co chtějí číst. Z nabídky alespoň třech komiksů se vítěz zařadí do edičního plánu. Tituly, které nevyhrály, postupují do dalšího hlasování, pokud již o nich nebylo třikrát hlasováno nebo nezískaly méně než 5% hlasů. Zajímavé je, že i čtenáři mohou navrhovat, jaké komiksy by rádi ve vydání uvítali.

Modrá Crew 3: Okko – Cyklus vody přivádí čtenáře do světa alternativního středověkého Japonska, kde lze narazit na krvelačné démony, duchy, bojové loutky a samozřejmě také samuraje. Hlavním hrdinou je ronin Okko doprovázený věčně sake navátým mnichem Nošinem a tajemným Noburem, vynikajícím bojovníkem s neuvěřitelnou regenerační schopností. Samotný příběh ale vypráví chlapec Tikku, který výše uvedenou trojici přemluví k záchraně své sestry. Ať nikdo není naivní, pro pouhou lásku k bližnímu ronin ani jeho souputníci nepomáhají. Samotný příběh záchrany je veden jasně, faktem ale je, že čtenáři se nedostává tolik informací o samotné říši Pajan, což je trochu škoda, ale třeba je tento nedostatek vynahrazen v dalších cyklech série.

Komiks obsahuje vše, co čtenář od fantasy komiksu odehrávajícím se v Japonsku očekává. Kromě zajímavých postav, přehledného děje a vynikající kresby, zaujmou skvěle rozkreslené souboje, při nichž se katany jen míhají. Pro čtenáře je skvělou zprávou, že Okko – Cyklus vody není ze svého světa jedinou knihou, francouzský kreslíř a animátor Hub (vlastním jménem Humbert Chabuel) svůj obdiv a lásku k Japonsku a samurajům přetvořil ještě v Cyklu země, Cyklu vzduchu a Cyklu ohně. Tudíž existuje naděje, že další cykly se dostanou někdy v budoucnu do nabídky pro hlasování čtenářů. Modrá Crew má jasný úmysl vydávat uzavřená alba, nikoli pouhé ochutnávky, a to dává solidní šanci uspět dlouhodobě na trhu a třeba i časem zrychlit vydávání než jednou za tři měsíce. Skvělý nápad a za sérii Okko velký palec nahoru.

Modrá Crew 3: Okko – Cyklus vody
Chabuel, Humbert alias Hub
Nakladatelství: CREW
Rok vydání: 2017
Počet stran: 104
Rozměr: 260 x 191 mm
Provedení: Brožovaná
Cena: 249,- Kč

Přidat komentář