LITERATURA: Zdeněk Žemlička, Vlčice

Článek od: Redakce - 08.05.2015

Nakladatelství Epocha vydává 93. svazek Edice Pevnost

 

První příběh vlkodlačice Kroany

Nové vydání prvního dílu oblíbeného cyklu historické fantasy z pera Zdeňka Žemličky.

Edice Pevnost, oblíbená řada fantasy, scifi i hororových knih klasiků, největších hvězd i budoucích talentů české fantastiky, začala vycházet v roce 2005. Úplně prvním svazkem se stala Vlčice – historická fantasy o vlkodlačice Kroaně. Příběh se odehrává na počátku našeho letopočtu, v období vzniku Marobudovy říše. Kromě charismatické hrdinky přinesl poutavý děj a zaslouženě si získal oblibu mnoha čtenářů. Autor na knihu navázal třemi dvousvazkovými pokračováními – romány Vlčice a Mandragora (Epocha 2008), Vlčice a děti noci (Epocha 2011) a Vlčíce a staré plemeno (Epocha 2014).

 

Anotace:

Území Čech a Moravy, počátek našeho letopočtu. V tomto prostoru a čase začíná temný a krvavý život vlkodlačice Kroany. Na pozadí historických událostí kolem vzniku Marobudovy říše autor vykresluje příběh zločinu a touhy po pomstě, příběh vzpoury proti silám osudu, příběh plný zvratů, soubojů a bitev i pochmurných obrazů na hranici skutečnosti. Až se vám bude zdát, že víte, o čem to je, nebuďte, si jistí. Bude to o něčem jiném. Až si začnete myslet, že máte jasno, nespoléhejte se na to. Všechno je jinak.

 

Novinky, obálky, ukázky, zajímavosti... najdete na: http://www.facebook.com/fantastickaepocha

Ukázku v atraktivním „listovacím“ formátu naleznete na: http://issuu.com/epocha/docs/ukazkavlcice/1

 

Info o knize:

Autor: Zdeněk Žemlička
Obálka: Jan Štěpánek
Formát: paperback, 115x180 mm
Počet stran: 440
Cena: 349 Kč
Nakladatel: Nakladatelství Epocha (www.epocha.cz)
Edice: Edice Pevnost (93. svazek)
ISBN: 978-80-7425-249-5

 

O autorovi:

Zdeněk Žemlička (* 1957)

Zdeněk Žemlička debutoval roku 1998 povídkami Sny Avarů (sborník Cizinec) a Rusalka (Dech draka). Známá je jeho série povídek o námořním lupiči Krutobojovi (Bílé útesy rujánské, Čas rytířů, Ostrov duchů, Smečka, Smích černého racka a Striga). Povídky vycházely v různých časopisech (Ikarie, Dech draka a Pevnost), roku 2007 vyšly knižně v Edici Pevnost (Čas rytířů). Jinou sérii tvoří příběhy nedoučené čarodějky Lenky (Noční bojovník, Když kvetly vlčí máky, Veš v košili a Něco horšího). Z dalších povídek jmenujme: Běs, Balmgund, Na západ od Tanais, Útok dračí legie, Legenda o bludném psu a Jezero. Jeho nejpopulárnějším dílem je však série o vlkodlačici Kroaně, kterou zatím tvoří romány Vlčice, Vlčice a mandragora, Vlčice a děti noci a Vlčice a staré plemeno. Autorovými poznávacími znaky jsou nečekané zvraty, nápaditý dobrodružný děj a cit pro historické reálie.

 

O edici Pevnost:

V Edici Pevnost vycházejí kvalitní díla klasiků, současných hvězd i mladých talentů české fantastiky. Žánrový záběr, který se opírá o fantasy, scifi a horor, ať už v čisté podobě, nebo v nejrůznějších kombinacích, různé formy (povídky, novely, romány) a pestrý výběr originálních námětů zaručuje, že si vybere opravdu každý čtenář.

 

 

 

 

 

 

Přidat komentář