LITERATURA: Jarní knihobraní od Mytaga

Článek od: Redakce - 29.04.2015

 Vílí kruhy jsou čtenáři velice očekávaným fantasy románem z prostředí podmoří TEREZY „TEMNÁŘKY“ MATOUŠKOVÉ.

ANOTACE:

Když bohové z Aze zničili svět na Souši, stvořili si nový pod mořem - ponuré místo osvětlované mechanickým sluncem. Po tisíciletích, během nichž v Podmoří vznikla rozvinutá civilizace, se objevila nová božstva. Otevřený konflikt mezi dvěma pantheony skončil křehkým příměřím. Místo rozkvětu však přichází další krize.

Po hravé odbočce Hladových přání se Tereza Matoušková vrací k událostem na velkém jevišti Podmoří. Mechanické slunce pohasíná, staří bohové se zavřeli ve svých příbytcích a mladé příliš tíží hříchy minulosti. Podmořské národy si tak musí pomoci samy. Kolují zkazky o moci, která dokáže udržet zmírající vegetaci i bez slunečního světla. Vládnou jí Víly, zahořklé bytosti, které se nikdy nesmířily se zánikem života nad hladinou. Osud ostatních kultur je nezajímá a jejich kouzla se živí krví.

Schyluje se k válce, která nebude mít vítězů.

 

Čaroděj z Ohňové hory autorů IAN LIVINGSTONE a STEVE JACKSON otevírá světově proslulou sérii gamebooků Fighting Fantasy. Úkolem dobrodruha je projít bludištěm a zničit temného mága Zagora.

ANOTACE:

Kniha, kterou držíš v ruce, představuje bránu do světa, v němž se právě ty staneš hrdinou! Ty v ní rozhoduješ, kterou cestou se vydáš, jakým nebezpečím se postavíš a se kterými netvory budeš bojovat.

Hluboko v jeskyních pod Ohňovou horou leží nevýslovné bohatství střežené mocným čarodějem – nebo se to alespoň povídá. Mnoho dobrodruhů – zkušených šermířů jako ty – se vydalo k Ohňové hoře pátrat po čarodějově pokladu. Žádný z nich se nikdy nevrátil. Budeš mít dostatek odvahy, rozhodnosti a štěstí, abys dosáhl svého cíle – nejtajnějších komnat čarodějovy skrýše?

Sedmý živel je nový ASTERIONSKÝ MODUL. Jde o dlouho očekávanou reedici starší momentálně nedostupné příručky Nemrtví a světlonoši pro nejznámější českou hru na hrdiny Dračí Doupě.

ANOTACE:

Asterion se změnil. Světlonoši jsou minulostí. Umrlčí království padlo. Jenomže nemrtví přetrvávají. Pomůže vaše družina nekromantům vybudovat Nové Umrlčí království v Nedostupných horách? Nebo naopak zarazí pánům mrtvých do rakve poslední hřebík? Asterionský modul Sedmý živel obsahuje revidovanou verzi oblíbeného modulu Nemrtví a světlonoši, ale také mnoho nových informací, které vypovídají o změnách, které se na Asterionu udály a přibližují život nekromantů v jejich nové říši. Modul je určen hráčům Dračího doupěte a Dračího doupěte 2, stejně jako dalším fanouškům RPG a fantasy literatury.

Pohádky čajových skřítků od zkušeného autora ZBYŇKA KUČERY HOLUBA jsou bohatě ilustrovanou knížkou pro nejmenší čtenáře, v níž se odráží populární čajovnická tematika.Vydejte se spolu se skřítky Pueříkem a jeho sestřičkou Jasmínkou na velké čajové dobrodružství!

Sefirot RADKA HOCHMALA představuje první vlaštovku nové edice Knihy odvahy a dobrodružství, samostatnou knihu, v níž se prolíná historie, fantasy a mystika. Vydejte se na dechberoucí výpravu napříč časem a prostorem a poznejte spolu s hlavním hrdinou moc mystických sefirotů.

Více podrobností najdete na webových stránkách nakladatelství Mytago http://mytago.cz/vydali-jsme

A co se chystá?

Marellion neboli čtyři novely ze světa Asterion, z per českých autorů JANA C. GALETY, ZBYŇKA KUČERY HOLUBA, RADOVANA KOLBABY a HANINY VESELÉ.

 

ANOTACE:

Město, v jehož zdech se skrývají netušené poklady, nebo jedno z největších pohřebišť na světě? Obojím je Marellion. Jeho sláva dávno vyhasla, skvostné stavby pohltil les a ulicemi se plouží oživlé mrtvoly původních obyvatel. Ve čtyřech samostatných příbězích se dobrodruzi pustí do odhalování jeho tajů. Ať už je tam zavede náhoda, zisk, nebo osud, rozhodně to nebudou mít lehké. Marellion nevydá žádné ze svých tajemství lacino!

Drak bere vše je připravovaný román HANINY VESELÉ. Magnólie je zpátky a v samostatné knize bude čelit dalšímu dobrodružství. 

ANOTACE:

Magnólie – telepatka, pro niž špinavá tajemství druhých nejsou žádné tabu. Plní delikátní úkoly pro různé pány a hojnými doušky užívá pozemských radostí. 

Arcimág Zvin – její někdejší mentor a hlava všech telepatů. Málokdo ví, že kdysi nosil jiné jméno. Svou masku nesundal tak dlouho, že se pro něj život samotný stal jen hrou.

Oba již dlouho kráčí vlastní cestou, aniž by tušili, že osud je svede dohromady a navzdory vzájemným antipatiím donutí ke spolupráci. Zvinova partie je rozehrána v Thurgu, městě bílých zdí, dekadentních mágů a zdroje nesmírné moci, a vkladem nebude nic menšího než život.

 

Všechny knihy lze objednat také na webových stránkách Fantasy obchodu cz http://www.fantasyobchod.cz/nakladatelstvi-mytago.

 

Přidat komentář