Novinky u Marvelu

Článek od: Tereza Kadečková - 16.06.2014

O odstoupení režiséra filmu Ant-Man Edwarda Wrighta jsme vás informovali před nedávnem. Marvel studio se teď snaží nahradit ho co nejrychleji, aby se natáčení a vydání filmu stihlo včas. A kdože má šanci se dostat na režisérskou sesli?

Na začátku tu byli hned tři režiséři, nad kterými se spekulovalo. V první řadě to byl Adam McKay (Zprávař), u kterého vypadalo obsazení velmi nadějně, ale nakonec post režiséra odmítnul. V druhé řadě čekají dva další adepti a to Rawson Thurber (Vybíjená) a Ruben Fleischer (Zombieland). Nakonec na režijní sesli usedne režisér Peyton Reed, který má na triku filmy jako Yes Man nebo Kašlu na lásku. Uznáváme, že v porovnání s Wrigtem není jeho filmografie tak uspokojivá, ale věříme, že Ant-Man dopadne dobře. Stačí si vzpomenout na bratry Russo a jejich Captaina Americu.

Druhou novinkou je obsazení záporáka Thanose. Hlas mu propůjčí Josh Brolin, kterého můžeme znát třeba z Mužů v Černém III, Grindhouse: Planeta Teror, a také si zahraje v novém Sin City. Thanos se objeví ve snímku Strážci Galaxie, který má premiéru na konci července. Už dřív jsme se s ním mohli setkat v první po titulkové scéně Avengerů, kdy to byl on, kdo v pozadí tahal za nitky.

Jeho motivace by měla být získání šesti Infinity Stones – mocné kameny, které dodávají sílu na cokoliv, co chce podniknout. Se dvěma Infinity Stones jsme se už setkali – jedním z nich je Tesseract, kolem kterého se točil děj Avengers, a druhý je Aether, který zářil zase v druhém Thorovi. Třetí na nás čeká ve Strážcích Galaxie.

Děj kolem Thanose se staví velmi pomalu, ale šušká se, že by se snad jako záporák mohl objevit ve třetích Avengerech. Ale do té doby si chvilku počkáme a uvidíme, jak do sebe zapadnou dílky informací, které nám scénáristi drobí cestou – jako například právě Infinity Stones, nebo jeho adoptivní dcera Gamora, která patří mezi Strážce Galaxie.

Nedávno jsme vás informovali o tom, že roli Daredevila ve stejnojmenném seriálu získal sympaťák Charlie Cox. Neuplynul ani měsíc a už víme jméno herce hlavního záporáka Kingpina. Zahraje si ho Vincent D´Onofrio, kterého mají čeští čtenáři v paměti především jako policajta ze seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly a příští rok ho uvidíme v novém Jurském parku.

Co říkáte na obsazení Joshe Brolina a Vincenta D´Onofria? A na kterou z marvelovek se těšíte nejvíce?

Napsala: Tereza Kadečková

Přidat komentář