Malá Novoroční SOUTĚŽ s Argem a Gorgonou: VYHODNOCENÍ

Článek od: Monika Slíva - 11.01.2014

Chvilku to sice trvalo, ale už to víme a vy za pár okamžiků také. Nejprve ovšem trochu statistiky a bilancování. V loňském roce jsme pro vás nachystali ve spolupráci s mnoha nakladatelstvími, filmovými společnostmi, nebo společnostmi organizujícími různé festivaly celkem 27 soutěží o knihy, lístky do kina a vstupenky na různé akce. Svou cenu si převzalo (nebo záhy převezme) 32 vylosovaných výherců. Největší ohlas mezi našimi čtenáři mají zpravidla knižní soutěže a my se budeme snažit i pro letošní rok zachovat alespoň stejný počet soutěží o knižní tituly jako v loňském roce. Děkujeme za vaši přízeň, ohlasy, komentáře i různá přání, kterými mnohdy doplňujete svoje soutěžní odpovědi.

A jaká že byla správná odpověď na poslední loňskou a zároveň první letošní soutěž? No přece SANTA CLAUS, jak správně všichni odpověděli. Nechť nás Ježíšek i nadále chrání před invazí amerických agentů, zachovejte nám přízeň i v letošním roce a těšte se na soutěže o zajímavé ceny i na hromady zajímavého čtení na našich stránkách.

Plnou parou se vydá A. Mudrochová alias Ekyelka z Opavy a

Letopisy Vukogvadské družiny si užije Hana Bittnerová z CHomutova

Výherkyním gratulujeme a všem přejeme co nejúspěšnější celý rok 2014.

Vaše redakce


Vážení a milí,

jak jsme slíbili v předchozí soutěži, přinášíme letos ještě jednu na závěr starého a zároveň jako první do nového roku. Výhrou a lákadlem pro vás budiž Letopisy Vukogvazdské družiny od nakladatelství Gorgona a na toto putování se můžete vydat Plnou parou s nakladatelstvím Argo. Dva tituly = dva kusy = dva výherci - to jen pro pořádek. Pokud nemáte představu, o co v těchto dvou knihách kráčí, račte nahlédnout do odkazů, obě stojí za přečtení!

Něco ohledně posledního letošního soutěžení jsme naznačili už v předchozím vánočním klání, takže těm pozornějším bude odpověď jasná ještě dřív než dočtou náš malý srdceryvný příběh do konce. Soutěžní otázka se bezprostředně týká Vánoc a svátečního času a pro změnu není veršovaná anobrž napsaná v próze:

V české kotlině plynul čas jako kdekoli jinde na světě a každý rok přišel podzim a po něm zima. Lidé se připravovali na příchod nového roku a v čase adventním velebili hlavně pospolitost a lásku k bližnímu. Ježíšek je odjakživa bytost plachá a dává pod vánoční strom dárky dobrým lidem jako poděkování za to, že i oni mu kdysi, když nic neměl, položili dárky do jesliček. Nikdo pořádně neví jak vypadá a každý si ho představuje jinak. Kouzlo a tajemno se vždycky vznáší kolem vánočního stromku, když zazvoní zvoneček ohlašující, že už u vás byl.

Pak se však přes západní hranici začala plížit rudá zhouba (ano nespletla jsem se, přes západní, nikoli východní. Proti rudé zhoubě z východu, posunutí Vánoc na nový rok a přejmenování vánočního stromku na Jolku jsme se totiž úspěšně ubránili, neboť nám to bylo nuceno násilím a to my Češi nemáme rádi!). Tahle západní zhouba se sem však vplížila úplně nenápadně a postupně infiltruje jako kontrarevolucionář mnohými okny po světélkujících žebřících do mnoha domácností. Tento zákeřný agent v červeném kabátci má pěstěný vous, zcela neatletickou postavu a pohybuje se vzduchem v podivném nehomologovaném dopravním prostředku, taženém ještě divnějšími (v našich končinách zcela neobvyklými) živými tvory. Tváří se tajuplně a záhadně, ovšem je možné ho spatřit v kdejakém laciném americkém vánočním filmu. Chudáci děti jsou z toho celé pryč a už nevědí, čemu věřit. No kdo to kdy slyšel, aby Ježíšek lezl po žebříku do okna s pytlem na zádech, hulákal u toho ho ho ho a cpal se k tomu sušenkama s mlíkem!!!

  • Znáte celé jméno tohoto amerického agenta?

V případě, že ano, dejte nám neprodleně vědět na známou soutěžní adresu sardensoutez@centrum.cz a to do páteční půlnoci 3. 1. 2014. Do předmětu napište americký agent! Pokud připíšete svoje jméno a korespondenční adresu a budete vylosováni, odměníme vaši všímavost soutěžním výtiskem knihy a můžete se vydat se svojí vlastní družinou na putování. A když přidáte, který titul raději najdete ve schránce, budeme se snažit vám to přání splnit.

Přidat komentář