SOUTĚŽ: Dana a Rudolf Mentzlovi, Piráti na Marsu

Článek od: Monika Slíva - 05.11.2013

 

Obálka titulu Piráti na MarsuNedávno jsme na Sardenu vydali povídku trojice tuzemských autorů Smrt v trial režimu. Dva z nich, Rudolf a Dana Mentzlovi nyní vydali realistickou sci-fi pro mládež v nakladatelství AGA (Aldebaran Group for Astrophysics). Kniha se jmenuje Piráti na Marsu a o řadu let předchází ději výše zmíněné povídky.

Anotace: Studenti Alan a Elias přilétají se svou třídou v rámci speciálního výukového programu na Mars, aby se seznámili s metodami terraformace planety. Brzy se spřátelí s místním geologem Maxem a jeho neteří Lucií. Blíží se důležitá chvíle -- řízený dopad ledové komety na povrch Marsu má rudé planetě poskytnout tolik potřebnou vodu. Akce přirozeně není bez rizika -- a navíc je tu někdo, kdo si její zdárný průběh nepřeje...

Pokud vás anotace nalákala, můžete si zde přečíst ukázku z knihy a když správně odpovíte (na věděckou a nikoli literární) otázku, můžete si celou knihu za odměnu přečíst, a pak vystavit ve vaší knihovně. Za předpokladu, že budete vylosováni jako výherci výtisku, který nám sami autoři věnovali do soutěže.

A my se ptáme:

  • Jak se jmenuje největší údolí na Marsu?

Kdo to ví, odpoví... nejlépe na známou adresu sardensoutez@centrum.cz, do předmětu napište Piráti na Marsu, nezapomeťe připojit svoje jméno a korespondenční adresu a všechno to poslat do půlnoci 13. listopadu 2013. Budete-li vylosováni, dáme vám určitě vědět :-)

Přidat komentář